"Fins i tot la foscor", al 25è Circ d'hivern de l'Ateneu Popular Nou Barris

04/12/2020 - 09:00 h

Arriba al districte un espectacle contemporani que parla de la història cultural i religiosa d’Occident des d’un llenguatge tragicòmic

Del 19 de desembre al 24 de gener, l’Ateneu Popular Nou Barris acollirà el 25è Circ d’hivern, un cicle sorgit l’any 1996 amb la intenció de fomentar la creació de companyies estables professionals relacionades amb el circ, i d’oferir propostes inèdites i de qualitat adreçades a tot tipus de públic a través d’una convocatòria pública.

Enguany, per celebrar aquesta efemèride tan especial, a més de l’espectacle es durà a terme un projecte de commemoració, en el qual a través d’entrevistes i recuperació de materials es crearà un recull audiovisual d’aquests 25 anys.

Fins i tot la foscor

“Fins i tot la foscor” (Even the Darkness), és un espectacle contemporani que parla de la història cultural i religiosa d’Occident des d’un llenguatge tragicòmic. Un viatge a través de diferents èpoques i referents, des dels inicis de la humanitat fins al segle XX, amb sis artistes sobre l’escenari i disciplines com el trapezi, la dansa, la contorsió, la corda volant, la música en directe i el teatre.

Philine Dahlmann i Eva Ordoñez són les directores del 25è Circ d’Hivern.  Membres de la companyia My!Laika, companyia de circ contemporani fundada l’any 2010 per crear collages absurds i tridimensionals de moviment, música i imatges. Entre els seus espectacles cal destacar Popcorn Machine (2010), premiat amb Jeunes Talents Cirque Europe 2010, Dékalé (2014), Radio Tagada (2015), Laerte (2018) i Full Out (2019), entre d’altres.

El seus espectacles surten de llargues cadenes d’associacions distorsionades, situant les disciplines i els efectes musicals en un context de teatre amoral, evitant la narració lineal i la comprensió immediata. Les directores busquen crear els seus propis universos, a vegades fantasmagòrics i fora de la realitat, mostrant al mateix temps la cruesa de la realitat del cos en escena. Ambdues artistes utilitzen el circ com un mitjà artístic que exposa el resultat sense pretensions, aprofitant la realitat immediata i espontània inherent a les disciplines circenses.

A banda del treball amb My!Laika, Eva Ordóñez va crear la companyia Oktobre amb els espectacles Oktobre i Midnight Sun, i treballa també amb el Cirque Pardi. Philine Dahlmann dirigeix també espectacles de les companyies Ne a Ne, Catalyst i nombrosos cabarets efímers.

Us adjuntem un vídeo dels assajos.

Informació pràctica

Dates: Del 19 de desembre de 2020, al 24 de gener de 2021.

Horari de funcions: De dilluns a dissabte, a les 19 h. Diumenges, a les 18 h.

Venda d’entrades:

  • Per Internet a ateneu9b.net.
  • Telefònicament al 93 350 94 75
  • Taquilla: de dilluns a dissabte, de 17 a 19 h; diumenge, de 16 a 18 h

Preus

  • Adults: 12€
  • Infants: 6 € (de 3 a 14 anys)
  • Aturats: 9,50 €

Aforament limitat al 50%. Edat recomanada: 8 anys