Nou Barris tallarà el trànsit a quatre carrers per poder-hi passejar i fer esport individual amb més seguretat

30/04/2020 - 18:07 h

Seran els carrers Vidal i Guasch i Simancas, a Roquetes, i Casals i Cuberó i de la Font d'en Canyelles, al Verdun. El tall es farà cada dia de 9 a 21 h

Seran els carrers Vidal i Guasch i Simancas, a Roquetes, i Casals i Cuberó i de la Font d'en Canyelles, al Verdun. El tall es farà cada dia de 9 a 21 h

A partir de demà, Nou Barris tallarà el trànsit dels carrers de Vidal i Guasch i Simancas, a Roquetes, i Casals i Cuberó i de la Font d’en Canyelles, al Verdun. El tall serà diari, de 9 a 21 h,  amb l’objectiu de garantir que, davant l’inici del desconfinament gradual, hi hagi una xarxa d’itineraris segurs per on passejar i fer esport individual respectant les distàncies de seguretat.

Per escollir els carrers, s’ha prioritzat els barris on es disposa de menys espais segurs per al passeig tenint en compte el context actual; que no tenen accés directe a grans espais oberts, i que tenen alta densitat de població i manca d’espais oberts.

Es permetrà el pas dels vehicles d’emergència, de serveis municipals, serveis de càrrega i descàrrega i accés del veïnat.

Xarxa d’itineraris segurs a cada barri

En total, a tot Barcelona l’Ajuntament tallarà el trànsit de pas a 44 carrers. Això permetrà destinar un total de 18,5 quilòmetres i uns 74.000 m2 nous per al vianant.

Els carrers seleccionats no formen part de la xarxa bàsica de circulació i no hi circulen autobusos. A més, s’han triat vials connectats amb la xarxa de carrers segurs ja existent i que complementin itineraris a equipaments com mercats, centres d’atenció primària o parcs que obrin a partir de divendres. També s’ha tingut en compte que siguin carrers que es creuïn entre ells perpendicularment en algun punt singular o central del barri.

Uns 104.000 m2 nous destinats al vianant en total

Totes aquestes actuacions s’afegeixen als 12 quilòmetres de carrer i 30.000 m2 ja anunciats que també es guanyaran per a l’ús dels vianants a partir de pacificacions de carrers, tancaments del trànsit a laterals i ampliacions tàctiques de voreres.

En concret, els carrers del Consell de Cent, Rocafort i Girona es pacificaran; es tallarà el trànsit dels laterals de la Gran Via –lateral sud entre les places d’Espanya i Tetuán– i l’avinguda Diagonal –lateral sud entre Francesc Macià i passeig de Gràcia, i lateral nord entre passeig de Gràcia i Marina–, i s’ampliaran fins a 4,15 metres les voreres de la Via Laietana. Les intervencions es duran a terme en els propers dies.

Aquest tancament al trànsit forma part de les mesures que l’Ajuntament de Barcelona prepara per afavorir que la ciutadania pugui sortir a passejar i fer activitat esportiva a prop del seu domicili de forma segura, i es complementen amb la reobertura d’alguns parcs i jardins.