Nou Barris, unit en el reconeixement a la figura del Pare Manel

09/10/2020 - 13:15 h

Crònica del Consell Plenari del 8 d’octubre de 2020

Crònica del Consell Plenari del 8 d’octubre de 2020

La nova normalitat no atura el desenvolupament del govern del districte. Des del confinament ja s’han celebrat plenaris ordinaris en tres ocasions: al maig, al juliol, i a l’octubre.

La darrera sessió, celebrada ahir, va tenir un format online per a la ciutadania i semipresencial per als/les membres del Consell. No cal dir que el motiu d’aquest format sense públic presencial va ser únicament i exclusiva poder evitar el risc sanitari en les reunions de persones. La sessió va ser emesa en directe via streaming i amb interpretació en llengua de signes, com és habitual, i a més hi va haver la possibilitat d’enviar preguntes anticipadament que van ser contestades durant la sessió.

Reconeixement a Manel Pousa, el Pare Manel

La memòria i el reconeixement a Manel Pousa, el Pare Manel, que ens va deixar el passat 7 de setembre, va ser l’objecte de la Declaració Institucional, que també va proposar un merescut homenatge tant al nomenclàtor del districte com pel que fa al suport als projectes de la Fundació Pare Manel.

Al seu informe, el regidor del Districte, Xavier Marcé, va fer un resum de la situació d’aquests darrers sis mesos en què hem hagut de conviure amb la covid-19. El regidor va definir quatre grans objectius per fer-li front: desplegament socioeconòmic, amb mesures com la propera celebració d’unes jornades de treball participatives; desplegament eficient dels programes de serveis socials, reformulació dels acords amb entitats per millorar-ne la gestió, i redefinició dels serveis públics amb objectius de major eficiència, participació i coresponsabilitat veïnal.

A continuació es van presentar les actuacions dutes a terme dins de l’àmbit de la promoció econòmica i l’ocupació, amb mesures de suport al comerç, a les persones treballadores autònomes i a les persones usuàries dels serveis de promoció econòmica de Barcelona Activa residents a Nou Barris.

També es va presentar el projecte Natura Encesa. Nadal al Parc del Turó de la Peira, una nova proposta que convertirà el Parc del Turó de la Peira en un recinte evocatiu de la natura amb un ampli registre d’instal·lacions lumíniques i sonores, generant un recorregut familiar amb clares connotacions nadalenques. L’esdeveniment es durà a terme del 26 de novembre al 10 de gener.

L’informe del regidor es va complementar amb dos informes més a càrrec del govern del districte: un sobre l’inici del curs escolar, amb dades sobre les mesures dutes a terme en aquest context de crisi sanitària, i un altre sobre les activitats d’estiu que es van organitzar amb totes les mesures de seguretat, com ara l’”Estiu, al Pat!i” o el “Fem l’Agost!”.

Les proposicions del Consell Plenari

Dins de l’apartat de proposicions, es va aprovar per unanimitat la d’ERC sobre organització d’activitats esportives i de lleure en medi obert per a persones grans, i no es van aprovar amb el vot desfavorable de PSC i BComú les de dur a terme durant aquest mandat el cobriment de la Ronda de Dalt (pel context de crisi econòmica en què estem), proposada pel PPC, ni la d’oferir assessorament a persones propietàries d’immobles ocupats, proposada per Barcelona pel Canvi.

Un altra proposició no aprovada, en aquest cas amb el vot desfavorable de PSC, BComú i ERC, va ser la presentada per Ciutadans demanant un protocol d’actuació i mesures per evitar l’ocupacio il·legal d’habitatges. Justament abans del vot es va presentar davant les portes de la sala un grup de persones que demanaven poder intervenir en la sessió i que reclamaven el dret a l’habitatge. Malgrat la irregularitat de la situació, es va permetre que quatre persones del grup accedissin a la sala per exposar les seves reivindicacions.