Torna a Nou Barris la Fira pel Dia de la Terra

08/04/2019 - 17:37 h

Es farà el cap de setmana del 13 i 14 d’abril a la plaça Major de Nou Barris

Es farà el cap de setmana del 13 i 14 d’abril a la plaça Major de Nou Barris

L’any passat van estrenar nou emplaçament i van triar casa nostra. I l’experiència va ser prou reeixida per repetir. La Fira pel Dia de la Terra torna a Nou Barris, enguany a la plaça Major de Nou Barris per ser més exactes, i ho farà els dies 13 i 14 d’abril.

Al llarg d’aquest cap de setmana hi podreu trobar entitats de tota mena que proposen formes de comportament respectuosos, cooperatius i solidaris. A més, potencia la producció local de bens i serveis que respecten les persones i els sistemes naturals, que són la base perquè les persones humanes puguem disposar d’una vida digna.

Enguany, la fira dedicarà els seus esforços a mostrar com fer créixer la cultura ecològica a casa nostra i, en especial, a la lluita contra el canvi climàtic per evitar les formes de vida i de treball que atempten contra el nostre ecosistema.

Aquí hi trobareu la programació completa.

L’associació Dia de la Terra

La Fira l’organitza l’associació Dia de la terra. L’entitat té per objectiu principal celebrar cada any aquest dia i mantenir-ne viu l’esperit durant la resta de l’any. Per això, l’associació manifesta en els seus estatuts que els seus objectius són educatius, culturals i socials, i es concreten en la potenciació, organització i coordinació d’activitats entorn del Dia de la Terra.

L’objectiu és caminar vers una nova visió de la Terra com la casa comuna, crear una mentalitat global que permeti actuar activament per afrontar els problemes ecològics, ja sigui personalment o col·lectivament, localment o regional/nacionalment; partint de la base que tothom té quelcom a aportar. Es tracta de fer possibles canvis efectius i d’ampli abast en la legislació, les institucions, les actituds i els estils de vida individuals, col·lectius i empresarials de forma que les actuals relacions de domini sobre la Terra i les persones es transformin en relacions harmòniques de col·laboració mútua.