Uns campions d’altura

11/02/2022 - 13:03 h

El Sese Special de Nou Barris guanya els campionats dels nivells I i II del “Ciutat de Bàsquet Català 2021”

El Sese Special de Nou Barris s’ha proclamat guanyador del campionat “Ciutat de Bàsquet Català 2021” en els nivells I i II de la competició, celebrat a Balaguer el passat novembre. Es tracta del XXX Campionat de Catalunya de Bàsquet organitzat per la Federació Acell (Esportistes amb discapacitat intel·lectual)

En la prova hi van participar fins a 25 clubs de tota Catalunya, 48 equips de competició i més de 410 esportistes.

Sese Special

El Sese Special va néixer l’any 1992. Els jugadors van començar camí en el món del bàsquet a través de la Fundació Pau Gasol i la seva “Academy”. Al llarg dels anys han tingut diferents noms, fins a acabar esdevenint els actuals Sese Special des de 2015. Llavors, es van integrar a les seccions esportives amb discapacitat intel·lectual del club per promoure valors com la igualtat i la integració.

La filosofia dels Sese Special és molt clara: els esportistes són el més important, i poden aprendre i gaudir d’un esport normalitzat i adaptat al seu nivell. L’entrenament constant és clau perquè aporta beneficis psíquics, físics i socials, fet que permet millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Campions transfronterers

L’actual Sese Special juga la lliga preferent de bàsquet organitzada per la Federació Acell. L’equip porta més de 7 anys esdevenint campió de Lliga i Copa. Alguns dels seus jugadors, a més, són campions del món, amb els mundials fets per a Special Olympics (Los Angeles, Abu Dhabi) i campions de seleccions autonòmiques d’Espanya.

Actualment, l’equip compta amb jugadors molt joves i d’altres de veterans, i tots plegats formen segurament un dels millors equips amb discapacitat intel·lectual d’Espanya.

La propera competició internacional serà al maig a Comarruga, quan competiran en un torneig internacional contra equips tan importants com els Estudiants de Madrid o l’Olimpia Onlus de Sardenya.