La Esquinica, premi Barcelona Restauració a la integració en el barri
El bar de tapes i restaurant La Esquinica ha rebut enguany el premi Barcelona Restauració a la integració en el barri. El guardó reconeix la trajectòria de l’establiment durant més de 50 anys. Durant aquest temps ha esdevingut molt més que un bar de tapes per convertir-se, també, en un espai de trobada i convivència que ha crescut amb el barri i amb la seva gent, i en un símbol d’acollida i punt de connexió entre veïns i generacions.
Els Premis Barcelona Restauració tenen com a objectiu reconèixer i promocionar les iniciatives dels restaurants de barri i establiments de proximitat de la ciutat, i destacar-ne la contribució a una gastronomia de qualitat, arrelada i sostenible que forma part de la identitat de Barcelona.
A banda del premi a la integració del barri per a La Esquinica, els guardons premien també la qualitat gastronòmica, que enguany ha recaigut en el restaurant Bellafila (Ciutat Vella); a la sostenibilitat, que ha estat per al restaurant Xavier Pellicer (l’Eixample); al servei de sala, que ha anat a parar al Flash Flash (Sarrià – Sant Gervasi); i el premi a la restauració dels mercats de Barcelona, que aquest any ha reconegut El Racó del Mercat (Mercat de Provençals – Sant Martí).
A més, hi ha hagut dos reconeixements especials, a Los Caracoles (Ciutat Vella), el segon restaurant més antic de Barcelona, amb 190 anys d’història. I al fundador d’El Botafumeiro, Moncho Neira (Gràcia), per la seva trajectòria icònica i el llegat que ha deixat a la gastronomia barcelonina.