Edatisme

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

L'edatisme son tots aquells estereotips, prejudicis i discriminacions que pateixen les persones per raó de la seva edat i que afecten als seus drets, la seva autoestima i al seu benestar.

Aquí ens centrarem a visibilitzar aquells que pateixen les persones grans.

Les persones grans no són un col·lectiu, són un grup d'edat que inclou una franja d'edats molt amplia. Les persones grans són diverses tant en relació als seus interessos com en relació a les seves circumstàncies vitals però socialment els hi associem determinades característiques majoritàriament negatives.

Segons un estudi de la OMS una de cada dues persones al món té actituds edatistes respecte les persones grans. Les persones grans es veuen discriminades en relació al treball, la salut, la seva dignitat...

El Consell Assessor de la Gent Gran col·labora amb la Oficina per la No Discriminació i amb el Centre de Recursos pels Drets Humans per visibilitzar i denunciar les discriminacions per raó d'edat.

El Consell Assessor ha participat en la co-creació del curtmetratge "A la bretxa" que aborda l'edatisme com un tema central, junt amb altres com la soledat no desitjada i la bretxa digital. 

 

Vols saber-ne més?

Les persones grans són totes iguals?

Les persones grans són dependents?

Les persones grans són rígides?

Les persones grans són actives sexualment?