Préstec

Per poder fer ús del servei de préstec cal donar-se d’alta prèviament al BCNexplor@ emplenant el formulari d'alta d'usuari/ària

Una vegada disposis de les dades d'identificació pots fer la petició del document des del BCNexplor@, clicant primer sobre el títol i després sobre el botó “Reservar”.

Un cop fet aquest pas, atendrem la teva sol·licitud al més aviat possible.

Les biblioteques interessades en el préstec interbibliotecari consulteu la secció Préstec interbibliotecari i obtenció de documents.

Nombre de documents, durada del préstec i reserves

El nombre màxim de documents en préstec és de cinc durant un període de quinze dies, renovables un màxim de tres vegades sempre que no l'hagi demanat o reservat un altre usuari. Un cop superat el nombre de renovacions permeses, els documents s'han de retornar al SEDAC.

L’excepció a aquesta norma és el material d’oposicions, que té un préstec més restringit quant a nombre de documents, durada del préstec i renovacions.

Col·leccions en préstec-dipòsit

El personal municipal pot sol·licitar, per necessitats derivades de la tasca laboral a l’Ajuntament de Barcelona, determinats recursos d’informació en préstec-dipòsit durant un període d’un any. Aquests materials han d’estar sempre disponibles per poder-los prestar a altres usuaris si és necessari.

Recollida del material en préstec i devolució

Has de retornar el document en préstec dins el termini establert o demanar-ne la renovació. Cal vetllar per la bona conservació del recurs en préstec i per l’acompliment del dret de la propietat intel·lectual. Si no es torna el document o es retornés en mal estat, es queda exclòs del servei de préstec fins que no se substitueixi per un altre.

- Per als ciutadans: pots recollir o retornar el document al taulell del Servei d'Accés i Atenció a l'Usuari (pl. Sant Jaume, 1, planta baixa), de 9.00 a 13.30 hores, de dilluns a divendres. La documentació de les biblioteques departamentals SDEA i Biblioteca del Centre de Formació del Laberint, es recull a les seves dependències.

- Per al personal de l’Ajuntament: pots demanar que t’enviïn la documentació al despatx per correu intern i també retornar-lo per aquest sistema.