Acostumem a prendre el cafè d'una esgarrapada buscant de bon matí el cop que ens dóna la cafeïna per acabar-nos de despertar o per lluitar contra la nyonya que sentim després d'un àpat. Però darrere seu hi ha tota una ciència, un món d'aromes i de sabors que ens poden obrir la porta a nous plaers. No ens equivoquem si pensem que un bon cafè és com un bon vi.El cafè és una... Seguir llegint
Per celebrar el dia del llamàntol, avui us explicarem algunes curiositats i receptes perquè conegueu una mica més sobre aquest fantàstic producte. El llamàntol és un crustaci marí molt apreciat en la cuina mediterrània pel seu excel·lent sabor. Viu en fons rocosos d’entre 2 a 50 metres de profunditat, i és conegut per ser el crustaci més gran de tots.Habita en fons de sorra i roca,... Seguir llegint
No importa on siguis. No tens cap excusa. Ves a la fruiteria, compra una poma de la varietat que més t’agradi i uneix-te a nosaltres per celebrar aquest 17 de setembre el Dia Mundial de Menjar unaPpoma. Al cap i a la fi, les pomes no són fruites qualssevol. Són el fruit de l’arbre prohibit del qual va menjar Eva al Gènesi bíblic. Ja els antics vikings estaven convençuts que la deessa... Seguir llegint
El primer registre de la paraula pizza es remunta a l’any 997 després de Crist i apareix a un text trobat al sud d’Itàlia, a la ciutat de Gaeta. Molt a prop de Nàpols i molt abans que arribés el tomàquet d’Amèrica. Així què ens hem de fer una pregunta: de què eren aquestes primeres pizzes? Doncs del que els camperols de l’època tenien més a mà, és a dir, ceba, olives i... Seguir llegint
El xai, bé o corder, també conegut per xot o me, és un dels animals més apreciats en la gastronomia mediterrània, i s’anomena diferent segons les terres d’origen. La seva època òptima de consum és l’estiu, i quan arriba el bon temps és quan s’obté una carn més melosa. Es pot comprar durant tot l’any, però en aquests mesos de calor, un bon xai a la brasa o al forn és... Seguir llegint