Acostumem a prendre el cafè d'una esgarrapada buscant de bon matí el cop que ens dóna la cafeïna per acabar-nos de despertar o per lluitar contra la nyonya que sentim després d'un àpat. Però darrere seu hi ha tota una ciència, un món d'aromes i de sabors que ens poden obrir la porta a nous plaers. No ens equivoquem si pensem que un bon cafè és com un bon vi.El cafè és una... Seguir llegint
Avui, 29 de setembre, es commemora el Dia Internacional de la Conscienciació de les pèrdues i el malbaratament alimentari. Però no només aquest dia hem de tenir present la importància del reaprofitament alimentari, sinó que ho hem de fer tot l’any!Segons l’Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), es calcula que un terç dels aliments que es... Seguir llegint
El Beer-Sommelier, Ian Maya, en representació d'Estrella Damm, va concloure els tallers de la fira Petit Mercat de Mercat amb un tast de cerveses. De la mà de l'Ian, vam poder conèixer tot allò que s'ha de tenir en compte en un tast de cerveses: el perfil visual, l'aroma i el sabor. A més, l'ordre -de menys alcohòliques a més- i les copes que es fan servir són molt importants... Seguir llegint
El primer registre de la paraula pizza es remunta a l’any 997 després de Crist i apareix a un text trobat al sud d’Itàlia, a la ciutat de Gaeta. Molt a prop de Nàpols i molt abans que arribés el tomàquet d’Amèrica. Així què ens hem de fer una pregunta: de què eren aquestes primeres pizzes? Doncs del que els camperols de l’època tenien més a mà, és a dir, ceba, olives i... Seguir llegint