Diuen que s’ha d’aprendre una cosa nova al dia, així que aquí estem nosaltres per ajudar-te a complir-ho: què és la kombutxa? En poques paraules, és una beguda feta a base de te, sucre i una colònia de bacteris i llevats anomenada SCOBY, la qual acostuma a ser gelatinosa. L’SCOBY se submergeix a la mescla de te i sucre, i s’hi deixa fermentar durant una setmana... Seguir llegint
Segons Green Peace, Espanya és el país europeu on més canyetes de plàstic s’utilitzen cada any: 13 milions en total, davant dels 36.500 milions que se’n gasten a tot el continent. Les canyetes presenten un problema particular, en tant que són plàstics d’un sol ús. A més, no acostumen a ser reciclables a causa dels químics que contenen, els quals també impedeixen que els bacteris... Seguir llegint
Avui és el Dia Mundial dels Llegums! Llenties, pèsols, cigrons, faves, soja... avui toca celebrar-los tots! Dins del regne vegetal, els llegums són els aliments que aporten més proteïna. Són rics en midó, en fibra, en calci, en fòsfor, potassi, magnesi, iode i ferro, i són una gran font de vitamina B. A banda de menjar-les en estofats, podem explorar moltes altres formes de consumir-ne... Seguir llegint
“Pitza”, “pitsa” o “piksa”. Malgrat la polèmica que existeix sobre com pronunciar aquesta paraula, hi ha una opinió que és universal: a tots ens agrada la pizza. Sorgida a Nàpols al segle XVII, és el menjar més difós del món, com a resultat de la diàspora italiana al llarg de la història. Si bé tothom pot menjar pizza, no tothom pot fer-la. En Dani Bottini... Seguir llegint
Conills, llebres i lectors, avui esteu de sort! Avui és el dia de la pastanaga, per tant, celebrem-lo aprenent noves curiositats i receptes! Aquest aliment prové de l'Àsia Central, per la zona d'Iran i Afganistan. Les migracions humanes la van escampar pel món, i s'han trobat llavors de pastanaga a les zones de Suïssa i Alemanya que es remunten al 2000-3000 abans de Crist! Els... Seguir llegint