Conills, llebres i lectors, avui esteu de sort! Avui és el dia de la pastanaga, per tant, celebrem-lo aprenent noves curiositats i receptes!
Aquest aliment prové de l'Àsia Central, per la zona d'Iran i Afganistan. Les migracions humanes la van escampar pel món, i s'han trobat llavors de pastanaga a les zones de Suïssa i Alemanya que es remunten al 2000-3000 abans de Crist! Els romans tenien la paraula pastiniaca, és possible que es referissin a la pastanaga actual. No va ser fins al segle VIII que va entrar a la península Ibèrica, importada pels musulmans. Però ara us sorprendreu: les diferents variants de pastanaga de llavors no eren com les d'ara. Eren de color porpra, i alguns les descrivien com a grogues o vermelles!
I us preguntareu: com és que tenim pastanagues taronges ara? Doncs bé, segons diversos estudis, això ho hem d'agrair als holandesos! Al segle XVII van començar a cultivar aquesta variant per fer honor a la seva dinastia reial: els Orange.
La pastanaga és una gran font de vitamina A, que és essencial per al desenvolupament dels ossos i el manteniment de teixits. A més, és bona per a la vista, ja que protegeix la retina i evita l'aparició de cataractes; enforteix el cabell i les ungles i calma l'estrenyiment gràcies al fet que són una font de fibres.
La pastanaga és un ingredient ideal per a molts plats: en amanides, en cremes, en postres, en estofats... Avui us duem una recepta de crema de pastanaga d'allò més senzilla i deliciosa!
Per a quatre persones, necessitarem una ceba, set pastanagues, un litre de caldo de verdures, 150 ml de nata líquida per cuinar i, per últim, sal, pebre blanc i oli d'oliva verge extra al gust.
Primer tallem la ceba a l'estil juliana, ben fina. Escalfem una mica d'oli d'oliva verge extra en una cassola i hi posem la ceba, a foc mitjà, durant cinc minuts. Afegim la pastanaga a la cassola i ho remenem tot un parell de minuts. Hi posem el caldo, la sal i el pebre blanc i ho portem a ebullició. Cuinem a foc mitjà durant 15 minuts aproximadament i després ho triturem i hi afegim la nata líquida. Només faltarà barrejar-ho bé i servir-ho. Tots a taula!
Afegeix un comentari