La Carnisseria Cinta del Mercat de La Concepció de Barcelona fa més de trenta anys que es dedica a la venda de carn, especialment de vedella, de xai i de cabrit. És una de les parades que s’ha adherit al projecte “Comerç Verd”, impulsat per l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), l’Ajuntament de Barcelona i la Federació de Mercats Municipals de la ciutat. Un projecte que busca fer un salt qualitatiu en el volum d’aliments locals, ecològics, de petits productors, de pagès o de llotja que es consumeixen a Barcelona i això passa per involucrar-hi els mercats municipals. Per això, des del 15 de novembre, aquelles parades dels mercats alimentaris de la ciutat que vulguin poden adherir-se a “Comerç Verd” i fer explícita la seva aposta per oferir producte de proximitat o ecològic amb un distintiu sobre la parada.
Cinta Boada, propietària de la Carnisseria Cinta, ens explica que s’ha adherit a la iniciativa “per recolzar el producte local, per diferenciar-nos i perquè la gent valori el producte local, en el meu cas, a nivell d’Espanya”. La carnisseria de la Cinta ofereix, per exemple, xai de Navarra, considerat d’alta qualitat i, com assegura, “costa molt de vendre perquè té un valor que la gent ha d’apreciar”. Com ella mateixa explica “no és el mateix consumir carn d’un animal que pastura lliure a la muntanya que d’un altre que menja pinso i, per això, no es pot vendre al mateix preu”.
La gran majoria de producte que comercialitza la Cinta a la seva carnisseria és de proximitat i no només ara que la parada llueix el segell de “Comerç Verd” sinó que “ja ho teníem abans”. També té alguna carn que li arriba dels Estats Units, com el bou d’Angus de Nebraska, però aquesta està ben etiquetada perquè el client en vegi clarament l’origen.
Gran coneixedora del sector carni, la paradista es mostra preocupada per la mala publicitat que rep el seu producte. Creu fermament que “no hem de deixar de menjar carn sinó que hem d’aprendre a comprar bona carn, de bones pastures, ben alimentada. No sempre que es mengen hamburgueses es menja carn processada. Si estan fetes a la carnisseria, aquell mateix matí que es compren, per molt que portin conservants, la qualitat és superior”.
Sembla que la conscienciació ciutadana sobre aquesta qüestió ha millorat, com assegura la paradista. “S’està valorant una mica més el producte de proximitat i, almenys, els clients ens demanen l’explicació i se’n van convençuts que han comprat bé”.
El projecte “Comerç Verd”, implantat a 38 mercats alimentaris de Barcelona, és una de les principals iniciatives del programa Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.
Afegeix un comentari