La Síliva Manzano ja va ser artista de Mercat tot just fa dues edicions de la fira, l'any 2017. Aquest any, però, no només repeteix, sinó que a més ha decidit estrenar-se com a paradista i portar els seus productes al Mercat de Mercats d'enguany. I és que, com explica, és una bona forma de donar-se a conèixer a nous clients.
La ponència de la xarcutera Manzano es titula "L'embotit es saludable. Vine al mercat, Reina". D'aquest títol se'n desprenen ja dues declaracions d'intencions importants!
En primer lloc, la Sílvia vol reivindicar els embotits com a menjar de qualitat i saludable. I és que, darrerament, els embotits -i la carn en general- han rebut certa descriminació per part dels mitjans de comunicació. La Sílvia explica que el problema no són els "embotits o la carn en general", diu, "sinó els conservants i additius que sovint porten aquests productes quan els comprem en els supermercats". En canvi, argument la Sílvia, el productes de la seva xarcuteria del Mercat de Lesseps no porten "ni conservants, ni sucres, ni greixos afegits ni hidrats".
Així doncs, mentre que en un supermercat hi trobem un embotit de, per exemple, gall d'indi, que només conté un 10% de l'animal (aproximadament), a la xarcuteria hi trobem fins un 80€ o 90%. Això, és clar, vol dir que es tracta d'un producte fresc i que s'ha de consumir fins a uns pocs dies després de ser comprat.
I, molt lligat amb la proximitat i la naturalitat del producte, la Sílvia reivindica també la proximitat i la complicitat entre el paradista i els seus clients. Per això recupera l'eslògan d'una publicitat antiga -"vine al mercat, reina"-, per animar als clients a gafar l'hàbit d'anar a comprar al mercat unes dues o tres vegades a la setmana. Perquè els mercats són alhora un element de cohesió social als barris i, com explica la Sílvia, també fan una tasca molt important en aquest sentit quan, per exemple, són els encarregats de donar la alerta quan algun client habitual comença a mostrar símptomes d'Alzheimer.
Afegeix un comentari