Ufff, quina calor... Vaig a fer una cervesa! Aquest pensament deu ser el més estès entre els amants de la cervesa durant aquests mesos d'estiu. Però, i si unim cervesa i menjar per gaudir d’aquesta combinació de sabors, a més de refrescar-nos?
El maridatge és l'art de combinar cervesa i gastronomia amb la intenció de realçar els sabors i augmentar el plaer de consumir-los. En aquest sentit, la varietat de matèries primeres amb què està elaborada i el seu amplíssim ventall sensorial converteixen la cervesa en una reina gastronòmica amb la qual preparar excel·lents maridatges.
Avui, 6 d’agost, Dia Internacional de la Cervesa, et proposem diversos maridatges ideals per aquesta època de l’any:
- El salmorejo o el gaspatxo són els reis de qualsevol taula. Aquestes sopes fredes elaborades a base de vegetals mariden a la perfecció amb cerveses lager de lleu aroma a llúpol.
- Una altra gran opció són aquelles cerveses amb cos i amargor reduït, que combinen a la perfecció amb les amanides amb tocs de diferents varietats de formatge blau.
- El ventall de les Sour o cerveses àcides és molt ampli i, a més, ofereix propostes per a tots els gustos. Gràcies al seu característic sabor són una opció fantàstica per a qualsevol mena de fregit, ja que contraresten l’oli i milloren l’experiència.
- Les cerveses negres sempre han estat les escollides per excel·lència per acompanyar plats dolços. Tiramisú, gelats o sorbets són la mitja taronja d’aquestes varietats.
I com aquestes hi ha infinites combinacions, així que a gaudir d’una bona cervesa fresca i a fer volar la imaginació!
Afegeix un comentari