Les mandarines les trobem als mercats a l'hivern. Es tracta d'una fruita que tothom coneix i molt fàcil de menjar, però realment sabem les seves propietats i els beneficis que proporciona a l'organisme?
Tot i ser un producte d'hivern, convé no abusar-se sobretot si som persones fredoliques o estem refredats. Per contra, tothom es pot beneficiar dels seus efectes relaxans i escalfadors d'infusionar-ne la pell seca.
Les mandarines contenen vitamina C i es recomana que quan en mengem, prendre'n la polpa sencera. És a dir, no només aprofitar-se el suc, ja que així aprofitem els efectes reguladors de la fibra i l'acció acidificant en l'organisme serà menys severa.
En les mandarines contenen també provitamina A, més que en qualsevol altre cítric. La provitamina A es transforma en vitamina A en el nostre organisme conforme aques ho necessita. Aquesta és essencial per a la visió, el bon estat de la pell, el cabell, les mucoses, els ossos i per al bon funcionament del sistema immunològic.
A més, també tenen un alt continugt dàcid fòlic, el qual intervé en la producció de glòbuls vermells i blancs, en la síntesi de material genètic i la formació d'anticossos del sistema immunològic.
Com a curiositat, en la medicina tradicional xinesa, la pell de la mandarina s'utilitza per eliminar la humitat quan una persona presenta símptomes de fred i ajuda a expulsar la sorreta dels ronyons.
La mandarina és ingredient essencial en molts plats, majoritàriament en postres. Tan és així que us proposem una recepta amb mandarina que ens deixen des de Cuina.cat .
Afegeix un comentari