Aquest darrer dissabte de la Setmana Internacional de Mercats s'ha presentat amb tot el seu esplendor a diversos mercats de la ciutat. Un d'ells, el de l'Estrella. Allà ens esperava el xef Jordi Joseph, un apassionat de la cuina japonesa i el sushi en particular que podria estar hores parlant i mostrant el seu amor per aquesta cuina tant de moda, i tant crua!
En Jordi, amb tot el seu set preparat ha explicat les bases del sushi i els principals ingredients. Tot estava llest sobre la taula, davant les escales d'accés a la segona planta del mercat, i el públic no ha trigat en ocupar totes les cadires disponibles.
Ara sí, amb tot i tothom a lloc han començat les presentacions entre els ingredients i els clients. La cuina japonesa, i el sishi en particular, és una gastronomia que requereix paciència i certa delicadesa, però en Jordi ens ha remarcat en més d'una ocasió que no és tan complicat com sembla i que "es poden crear molts sushis diferents, també amb ingredients de la nostra cuina". Només ens calen alguns utensilis específics, com l'enrotlladora per crear la forma arrodonida, i l'arròs de sushi.
"Les mans, sempre netes i humides per treballar aquests productes, sinó se'ns enganxarien i tot perdria la frescura". Per evitar l'anisaki, un inquilí gens desitjable al peix, és millor que sempre treballem amb peces congelades prèviament. Aleshores, cap perill: mans a l'arròs !
El públic ha anat fent alguna pregunta, tothom tenia curiositat i alguna certesa que calia desmentir. Per exemple, sabies que el sushi s'ha de menjar sempre a la mateixa temperatura del nostre cos? És a dir, sempre ha d'estar una mica calent, acabat de fer. I, apunta bé, s'ha de menjar amb les mans! "Menjar sushi amb els palets és com menjar gambes amb forquilla i ganivet... perden part del seu sabor i a més, el sushi ha estat concebut per menjar-se amb les mans", ha comentat en Jordi.
El xef ha animat el públic a participar del taller i un nen ha estat el valent a provar de fer una de les creacions. A degustar tot el que s'ha anat preparant durant el showcooking, però, sí que s'ha animat la gent i ha estat tot un èxit!
No et perdis els propers tallers del Tu Fas Food i d'altres del Mercat de l'Estrella ni les receptes que s'han preparat en aquest taller de cuina.
Afegeix un comentari