Polvorons, torrons, panettones, neules, bombons… Dolços típics de les festes de Nadal que podeu trobar als mercats de Barcelona!
Avui hem parlat amb La Selecta, del Mercat de Provençals, i amb Dolços Lluís, del Mercat de Sant Martí, per endinsar-nos en aquest món apassionant i exquisit!
A La Selecta, la Jèssica ens ha presentat el seu repertori de polvorons: d’ametlla, de llimona, de xocolata, de doble xocolata, de pasta de full, de bombó, de sèsam… I també les seves neules, que en té tant de xocolata com de clàssiques, i la seva àmplia gamma de torrons de marques reconegudes del territori: de gemma torrada, de Xixona, d’Alacant, de gema, de xocolata, de crocant, d’avellana… A més, a La Selecta també hi trobareu fruites d’Aragó, un dolç típic d’aquesta comunitat autònoma, elaborat a base de fruita confitada banyada en xocolata.
Una altra de les estrelles d’aquestes festes és el panettone. La Jèssica en té tant de fruites com de xocolata. Aquest dolç, originari d’Itàlia, està fet de massa tipus brioix -elaborada amb farina, llevat, ous, mantega i sucre-, farcit de panses i fruites confitades. La mantega és un ingredient indispensable d’aquest producte, ja que li dóna molt gust. Si voleu maridar el panettone tal com ho fan a Itàlia, ho heu de fer amb un vi escumós o un cava dolç.
La Jèssica ens explica que ella treballa al mercat des dels inicis de la parada, fa 24 anys: “La Selecta és un comerç familiar, hi venia ja des que era petita a ajudar els pares”.
Del Mercat de Provençals anem directes al de Sant Martí, que es troba només a quinze minuts a peu. Allí parlem amb en Lluís, de Dolços Lluís, que és també una parada familiar fundada fa 55 anys.
A la parada d’en Lluís, tampoc hi faltaven els polvorons, els torrons i les neules! Té polvorons d’Antequera, de coco, clàssics d’ametlla, de pasta de full, de cabell d’àngel, de xocolata i ametlles… Aquest últim és un dels preferits dels clients. En Lluís també ofereix tota classe de torrons: a la seva parada hi podreu trobar tant el torró sencer de marques com Simón Coll, El Artesano o Virginias, com porcions més petites per poder fer un mix amb els diferents gustos. Pel que fa a les neules, podreu trobar-ne tant de xocolata negra i blanca com de clàssiques, i de panettones, de fruites i de xocolata.
A més, per regalar aquestes festes als més llaminers, també són ideals les figuretes de xocolata (com les piruletes o les ampolles de cava), els bombons de xocolata, de festuc o de caramel, les ametlles garapinyades i les fruites d’Aragó. I no ens oblidem del carbó per als que aquest any no s’han portat tan bé! Això sí, aquest és de sucre, que no està tan malament!
Viu les festes de Nadal més dolces als mercats de Barcelona!
Afegeix un comentari