Amanides, farcits, com a acompanyament de diversos plats... els tomàquets ens encanten i ara a l'estiu, acostumen a ser un bon al·liat dins la nostra dieta. En aquest sentit, sabem quines són les propietats i beneficis que ens aporten al nostre organisme? A continuació, us n'expliquem diverses:
El tomàquet té un alt contingut de vitamina C i E i la presència de carotens fan que sigui una font important d'antioxidants. A més, la vitamina C intervé en la formació de col·lagen, glòbuls vermells, ossos, dents i afavoreix l'absorció del ferro. És un aliment que també conté vitamina B1, que ajuda concretament a la transformació dels hidrats de carboni en glucosa i per tant, és important per al nodriment de les cèl·lules neuronals i el bon funcionament del sistema nerviós.
Potassi i fòsfor són els principals minerals que contenen els tomàquets. El primer és necessari per a la transmissió i generació de l'impuls nerviós i l'activitat muscular normal. Pel que fa al fòsfor, ajuda a l'activitat muscular, als nervis i als teixits.
Com a efectes positius per al nostre organisme, contenen licopè, una substància que protegeix les cèl·lules dels radicals lliures responsables d'algunes malalties cardiovasculars, de l'envelliment i del càncer. A més, contenen també fibra, que ajuda a regular la funció intestinal i té un efecte diürètic i depuratiu, que ve donat pel seu baix contingut en àcid oxàlic i sodi.
Ara que és estiu i el que més ens ve de gust són plats ben frescos, us proposem una recepta genial per aquests dies d'un gaspatxo de tomàquet i cireres.
Afegeix un comentari