Les barbacoes a l’hivern són ideals per a tota la família. Per exemple, el dinar o el brunch de diumenge, es poden traslladar a l’exterior. I no cal que siguis un fanàtic de la carn a la brasa, ja que pots preparar unes verduretes o patates al caliu. Hi ha alguna cosa més sana, bona i senzilla que les verdures a la brasa?
Per això, aprofitant que avui és el dia del pebrot, et presentem una tècnica d’amanir aquesta verdura, feta a la brasa, quan encara està molt calenta i, en lloc de menjar-la al moment, servir-la després d’un repòs com una amanida. Això fa que la vinagreta impregni el pebrot i els sabors siguin, en general, molt més potents.
Aguanta bé tres dies a la nevera i es pot utilitzar en entrepans, amanides de pasta o llegums, per acompanyar un pit de pollastre a la planxa... Només cal esperar que estigui a temperatura ambient i posar-lo en qualsevol plat.
Preparació
- Rentar els pebrots i tallar-los a trossos quadrats i més aviat grans.
- Preparar una vinagreta amb oli, vinagre, pebre i all en làmines (les quantitats, al gust).
- En una graella sense oli anar posant els pebrots a foc bastant potent en tandes fins que la pell estigui una mica torrada. En aquest moment, donar-los la volta i deixar-li menys temps del que hem deixat a la primera part de la cocció.
- Un cop fora del foc, passar-los a un bol i anar afegint el percentatge d’amaniment proporcional a la quantitat de pebrots que hi hagi en cada tanda (si ho posem tot de cop, uns tindran més gust que altres).
- Remenar bé i deixar reposar mínim un parell d'hores a temperatura ambient (idealment, d'un dia a l'altre a la nevera, tapat i remenant un parell de vegades). Servir a temperatura ambient amb sal i pebre.
Afegeix un comentari