Aquest cap de setmana se celebra la Castanyada. Mengem panellets, moniatos, i com no, castanyes! Coneixeu les propietats d'aquest producte de tardor? En aquest post us en donem alguns detalls:
El component principal de les castanyes són els hidrats de carboni. Mentre que la majoria de fruites seques tenen entre un 15-20%, les castanyes en tenen un 40%. Cal destacar que és poc calòrica i té contingut també de potassi, àcid fòlic i vitamines antioxidants, com la vitamina E i B3.
Les castanyes aporten diversos beneficis al nostre organisme com energia saludable, ja que aporta escalfor i energia duradora. Ens aporten combustible de qualitat perquè l'organisme funcioni a ple rendiment diverses hores.
A més, milloren el trànsit intestinal per la seva gran quantitat de fibra, però per altra banda, les perones amb un sistema digestiu dèbil han d'anar amb compte de no menjar-ne masses, ja que els hi poden provocar flatulències i malestar intestinal.
El millor truc per cuinar-les és posar-les en remull unes 8 hores per tal que deixin anar les substàncies que les fan més difícils de pair, tant si les teniu fresques com assecades. És important també, retirar la pell en forma de tel que cobreix les castanyes ja que és indigesta.
Afegeix un comentari