Ja fa unes setmanes que als mercats hi podem trobar préssecs i ara de cara a l'estiu, com ens agrada tenir-ne al nostre rebost o nevera! Es tracta d'una de les fruites amb un sabor més dolç, però a la vegada, és un dels que conté menys calories ja que la majoria del pes és aigua.
A més, es tracta d'una fruita amb diverses propietats nutricionals beneficioses pel nostre organisme. Principalment, els préssecs contenen vitamina A, essencials per la vista, la pell, els cabells, el bon funcionament del sistema immunològic i les mucoses. A més, pel seu contingut en carotens - substàncies que es transformen en vitamina A - també funcionen com a antioxidants.
Els préssecs ajuden a regular el balanç d'aigua al cos i a la transmissió de l'impuls nerviós pel seu contingut en potassi. També contenen fòsfor, que actua en el procés de formació del ossos, el sistema nerviós i el cervell. També contenen magnesi, que juntament amb la niacina, ajuden a asserenar els nervis i els processos d'estrés. Per últim, com a minerals, també contenen zinc i seleni que actuen com a antioxidants.
Quan aneu al mercat a comprar-ne, es recomana que escolliu els que estiguin amb la pell llisa, sense cops ni taques a la superfície. Un cop són madurs, convé guardar-los a la nevera per a què es conservin millor. Per tal d'aprofitar-los en cas que estiguin massa madurs, en podeu fer melmelada. Des de Cuina.cat ens proposen una recepta que combina amb mango per llepar-se els dits!
Afegeix un comentari