Mercat de Mercats s’ha despertat aquest dissabte amb una agradable aroma a flors… I és que avui, a la fira, hem començat el dia preparant el nostre propi ram de flors amb Flores Navarro, del Mercat de la Concepció. La Montse Arenas i el Xavi Zamora ens han ofert els seus trucs per aconseguir el ram ideal: com netejar les tiges, com lligar i embolicar el ram, com cuidar correctament les flors a casa… Ens hem convertit en tot uns experts!
Paral·lelament, a la zona de l’hort urbà, Abonokm0, un projecte d’economia circular que transforma les restes orgàniques de casa en adobament per a les plantes. Els infants han après el procés de transformació de l’adobament ecològic i orgànic i se n’han pogut endur una mostra a casa, que serà un superaliment per a les seves plantes. A més, els nens i nenes han pogut conèixer i identificar els cucs que col·laboren en aquesta cadena de producció, ja que els seus excrements es converteixen en adobament.
Hem seguit amb la influencer gastronòmica Sofia Janer, que ens ha proposat una recepta d’allò més original: un lemon pie de mandarina (sense llimona)! Amb la Sofia hem pogut aprendre i anotar-nos la recepta per poder-la reproduir a casa i, al final del taller, omplir amb la mànega la nostra pròpia tartaleta de mandarina i decorar-la amb fulles d’alfàbrega i grills de mandarina. Estava deliciosa! Ben aviat trobareu la recepta al nostre blog, estigueu atents!
Són les 14:15. Després de passejar i tastar les tapes dels estands, ha arribat l’hora del cafè. Aprofitem per anar a la degustació que ens regala Incapto i descobrim que darrere de cadascuna de les tasses que ens prenem hi ha un món, tota una cultura que no té res que envejar a la del vi. Descobrim que hi ha dues famílies de cafè, l’arbòreo i l’aràbica, que la primera és molt més forta perquè té gairebé un 7% de cafeïna, mentre que l’aràbica només en porta prop del 2%. Hem après, en definitiva, que el cafè és molt més que una beguda negra i amargant, és un món carregat de matisos.
En acabar, hem assistit a un showcooking en directe amb les peixateres Montserrat Catalán i Yolanda Ruiz, del Mercat de la Barceloneta -barri de pescadors-, que ens ha presentat peixos de proximitat poc coneguts entre la ciutadania, com la canana, la bròtola i el cranc de gamba, a més de posar de manifest la importància del peix de temporada i d’informar-nos sobre l’origen del producte. També ens ha explicat diverses curiositats per conèixer a fons l’ofici de pescador. I és que, com ha dit Catalán, “els pescadors són els pagesos del mar”.
A la zona de l’hort urbà, a les 16.00, els nens i nenes han pogut assistir a un taller de l’hort, en què els participants han après com fer créixer un enciam, que com qualsevol planta només necessita terra, aigua i sol, coses no sempre fàcils de trobar enmig d’una ciutat on mana el ciment. I per acabar-ho d'arrodonir ho han fet reciclant ampolles de plàstic que embruten el nostre medi ambient. Només cal tallar-les per la meitat, omplir la banda de baix d’aigua, posar la de dalt, que és on hi ha la terra i les llavors boca avall, i garantir amb una mica de tela que estigui en contacte amb l’aigua. La resta de la feina la fa el sol.
A les 16.30, la cuinera Laura Veraguas i l’agricultor Lluís Fisas, de Can Fisas, han impartit un showcooking i una xerrada d’alimentació responsable per posar en valor les fruites i verdures de temporada i el regne vegetal en general. Veraguas ha preparat un plat tradicional només amb vegetals: un trinxat a base de moniato, carabassa, bolets, caldo de verdures, espigalls i fonoll. A més, hem pogut conèixer de primera mà diverses varietats de moniato, carabassa i bolets que ens obren un nou món a la cuina.
Damm, Lékué i Royal Bliss han acabat d’amenitzar la resta de la tarda amb un tast de cerveses en directe, un showcooking de cuina fàcil, saludable i sostenible al microones, i un taller de còctels saludables.
Encara queda un dia sencer de Fira! Us esperem a la plaça de les Glòries per participar junts en un taller de tie dye amb tints naturals, una masterclass d’hamburgueses casolanes acompanyades de verdures, un showcooking de receptes amb verdures de temporada, un taller de consum responsable de cafè i cacau, un taller de plantes aromàtiques amb la Cooperativa Tapruna, una taula rodona sobre gastronomia asiàtica amb productes locals i una xerrada sobre carn i salut. A més, tornarem a tenir el showcooking de cuina fàcil i saludable al microones de Lékué i, per descomptat, les activitats de l’espai infantil: la botigueta del mercat i el mural artístic.
Demà serà l’últim dia per degustar les tapes a 3€ i 5€ dels restaurants de la ciutat, que ofereixen propostes d’allò més interessants, com la truita trufada, l’arròs melós d’albergínia fumada i sobrassada amb formatge curat i mel, l’humus de remolatxa i el caneló rostit. Us ben assegurem que tot està per llepar-se’n els dits! Ens veiem demà d’11 a 21h!
Afegeix un comentari