La Maria Masclans, sisena generació de bacallaners de la seva família al Mercat de Sant Antoni, serà el primer any que participarà a Mercat de Mercats com a Artista de Mercat. La paradista ens parlarà de bacallà durant la seva ponència, el producte amb el que tracta dia a dia a la seva parada.
La xerrada es basarà en el bacallà modern i les noves aplicacions actuals que té aquest producte. "El producte ha anat creixent i desenvolupant-se juntament amb l'avenç de la societat, ja que no és el mateix bacallà el que venc jo que el que venien els meus avantpassats. Les elaboracions que fem actualment són diferents", ens explica la Maria.
La Maria el que vol és explicar coses que els oients no coneguin en relació al bacallà. "Vull destacar els valors que té aquest producte com que és un peix que va en llibertat i no en piscifactòria i la facilitat de tractar-lo", ens comenta la paradista. Durant la xerrada també es posarà de relleu la importància de consumir bacallà, dels beneficis que pot aportar i de la gran diversitat de combinacions que té dins la cuina.
La paradista ens explica també que "amb els anys el bacallà s'ha guanyat una fama que no és del tot certa, i és que es tracta d'un producte car". D'això la Maria també en voldrà parlar a la ponència ja que la causa d'aquesta dita sobre el bacallà és que actualment la venda que es fa actualment del producte és diferent a la d'anys enrere. "Abans el bacallà t'el enduies a casa tot sencer, amb espines i tot, ara a la parada es neteja. No té res a veure amb el que compràves abans", explica la Maria.
Així doncs, si ho voleu saber tot sobre el bacallà, les seves noves aplicacions a la cuina i la història del producte al llarg dels anys, no us perdeu la xerrada de la Maria Masclans el proper diumenge 21 d'octubre de 13 a 13:30 hores a l'estand de l'IMMB de la fira Mercat de Mercats. Per consultar tota la informació sobre les diverses ponències dels Artistes de Mercat, consulteu aquest enllaç.
Afegeix un comentari