Què en sabem de la remolatxa? És una hortalissa que tant crua com cuita ens aporta una quantitat de nutrients molt valuosos que val la pena tenir en compte. A més, ens trobem davant d'un producte de temporada que ja podeu trobar als mercats i preparar les millors receptes amb aquesta hortalissa que tan ens agrada!
En primer lloc té una gran varietat de vitamines del grup B per oferir-nos. Conté vitamina B2 que activa el nostre organisme per produir anticossos i glòbuls vermells i col·labora en la producció d'energia; vitamina B3, que col·labora al funcionament del sistema digestiu, al bon estat de la pell, al sistema nerviós i a la conversió dels aliments en energia; vitamina B6, que participa en el metabolisme cel·lular i en el bon funcionament del sistema immune; vitamina B9, que intervé en la producció de glòbuls vermells i blancs i en la formació dels anticossos en el sistema immunològic.
En segon lloc, pel que fa a minerals, conté iode, ferro, potassi i silici. La remolatxa també conté propietats antioxidants molt potents que ajuden a a prevenir l'envelliment, les malalties degeneratives i el risc cardiovascular.
Cal destacar la seva riquesa en fibra, fet que ajuda a prevenir el restrenyiment i en general acostuma a ser un producte fàcilment digerible. També ajuda a mantenir una bona salut mental, ja que estimula el cervell i ajuda a eliminar les toxines que s'hi puguin acumular.
La remolatxa l'acostumem a trobar als mercats en manats i com hem dit anteriorment, podem menjar-la crua o cuita. Si tenim pensat coure-la, és preferible que a l'hora d'escollir-la, tingui les arrels del mateix tamany, d'aquesta manera la cocció serà uniforme. Convé que el manat que escollim tingui les fulles verdes ja que serà un indicatiu que la remolatxa és jove.
Per conservar totes les seves propietats es recomana consumir-la crua, ja que amb l'ebullició algunes es perden. Tot i això, si tenim problemes digestius és millor crua.
Per mantenir la remolatxa a casa, és convenient guardar-la a la nevera en una bossa de plàstic i per separat de les fulles.
Amb la remolatxa podem fer-ne tot tipus de plats. Aquí us deixem una recepta que ens proposen des de la revista Cuina on s'hi combina la remolatxa amb formatge. Quina bona combinació!
Afegeix un comentari