Continguts per categoria / etiquetes

El codi de l’ou és la sèrie de números i lletres que els ous frescos de gallina porten imprès a la closca. El marcatge dels ous és obligatori als països membres de la UE des de mitjans de la dècada dels 2000 i la seva presència ens indica que la granja d’origen està registrada i controlada per les autoritats. Aquest sistema d’identificació individual és exclusiu dels ous de... Seguir llegint
Les maduixes són una fruita de primavera. Són antioxidants, ja que contenen vitamina C. A més, per contenir aquesta vitamina, tenen un efecte positiu en la circulació sanguínia i proporcionen elasticitat als vasos sanquinis.  També milloren la pell ja que ajuden a sintetitzar correctament col·lagen, fet que també intervé en el nodriment de les articulacions. Pel que fa al... Seguir llegint
 Els mercats de Barcelona són molt més que un lloc on anar a fer la compra de productes frescos i de proximitat. Són centres de cohesió i socialització als barris i punts on hi comencen i hi passen moltes coses. A banda d'oferir i proveir d'aliments als veïns i veïnes dels barris de la ciutat, els mercats participen en diverses iniciatives, juntament amb entitats del barri de forma... Seguir llegint
En el marc de la capitalitat, el Prat i Sant Boi de Llobregat desenvolupen la campanya conjunta "Mengem carxofa", per reivindicar-se com a capitals mundials d'aquesta hortalissa i promoure la producció i el consum de la carxofa del Parc Agrari del Baix Llobregat.  La campanya es desenvoluparà fins a principis de maig i forma part del conjunt d’activitats que s’... Seguir llegint
Ahir va tenir lloc al Mercat de Sants, la presentació del Biomarket de Mercabarna, el primer mercat majorista de productes frescos ecològics d'Espanya i el primer d'Europa pel que fa a concentració d'empreses hortofructícoles.   Durant l'acte, es va presentar el projecte i diversos productors van explicar els avantatges de comprar ecològic. A més, vam poder... Seguir llegint
El porro forma part de diversos plats que acostumem a cuinar i conté diverses propietats beneficioses per al nostre organisme. Les coneixeu? A continuació, en parlem de diverses d'aquestes. Pel que fa a les vitamines, l'àcid fòlic és la que més conté, seguida de la C. De minerals, potassi i magnesi. L'àcid fòlic ajuda a la producció de glòbuls vermells, en la formació de material... Seguir llegint
Des de Mercats de Barcelona volem posar en valor el paper de les dones en el seu dia a dia a la societat i a les nostres instal·lacions i defensem la igualtat de drets. Avui, Dia Internacional de la Dona, ho fem de manera assenyalada i fem un repàs de la història de la dona als mercats, juntament amb les vivències i experiències de la Francisca Gabaldà i el Jordi Asín, paradistes del... Seguir llegint
Des d'avui i fins a la celebració del Carnaval, estigueu atents a les nostres xarxes per descobrir la història de la Pebrot d'Or 2021, la Margarida, ambaixadora enguany de la festivitat.   Com podreu veure al nostre Facebook i Instagram, avui és un dia especial per als mercats de Barcelona. Una llavor de la mare Pebrot està reinaixent a un petit hort a la vora del riu... Seguir llegint
Les nous destaquen pels seus efectes de millora de salut cardiovascular i la prevenció de malalties neurodegeneratives, però té d'altres propietats que són beneficiants per al nostre organisme. Les coneixeu? A continuació us en detallem algunes: Tenen un alt valor energètic i a més un valor de proteines semblants al de la carn (d'un 18%). A més contenen vitamina B, E, coure - que... Seguir llegint
Barcelona serà l’escenari aquest any del VII Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, el primer tractat internacional de ciutats en matèria d’alimentació, que posa en relleu el paper estratègic de les ciutats en el desenvolupament de sistemes alimentaris sostenibles.La ciutat es converteix així en Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021,... Seguir llegint

Pàgines