Continguts per mes

Necessitem tenir la natura a casa nostra. Ens cal el verd per respirar i per seduir. No imaginem una taula de Nadal, una festa grossa o un sopar romàntic sense un ram de flors. Els mercats també estan aquí per ajudar-nos. En el de la Concepció  trobem Flores Navarro, artesans floristes des del 1962, quan Constantí Navarro va obrir una petita parada que, al llarg, dels anys ha esdevingut un... Seguir llegint
 “Els pescadors són els pagesos del mar”. Avui és el Dia dels Pescadors, i hem volgut parlar amb la Montse Catalán, filla i neta de pescadors i propietària de la parada ‘Montse i Sònia’ del mercat de la Barceloneta.  “Hi ha peixos de proximitat que no els coneixem i que són una passada”. Per això és important tenir un peixater o peixatera de... Seguir llegint
Tot i que l’alimentació és una necessitat és també un gran plaer! I tot i que és un procés bàsic, sovint no pensem en la importància d’alimentar-nos correctament ni en l’impacte d’allò que mengem, que afecta no només la nostra salut i benestar, sinó també el nostre entorn. Quins canvis podem fer des de tots els àmbits per avançar cap a una alimentació sostenible i millorar... Seguir llegint
La companyia de dansa 'Dancing Human' representa una sèrie de fragments adaptats del seu espectacle 'El mar ens crida' al Mercat de la Boqueria. Aquesta representació, dirigida per Silvia Pallisera i interpretada per 12 joves ballarins, busca sensibilitzar l'espectador sobre l'actual problemàtica de l'ús del plàstic i els seus efectes al mar. 'El mar ens... Seguir llegint
El Mercat del Carmel estrena una exposició de murals d'hivern elaborats per alumnes de primària de cinc escoles del barri: Piaget, El Carmel, Virolai, Torrent de la Carabassa i Coves d'en Cimany. És la segona vegada que el mercat presenta exposicions d'aquesta mena. La primera vegada va ser la primavera de l'any passat. Hi han participat 550 alumnes i la mostra es... Seguir llegint
En aquest nou vídeo de 'Els mercats et cuiden', coneixerem la col·laboració entre el Mercat dels Encants i l'Institut Quatre Cantons mitjançant una activitat educativa de dinamització. Els alumnes de l’Institut Quatre Cantons del Poblenou han proposat diferents accions de màrqueting per atraure els joves al Mercat dels Encants. Així, els estudiants han adoptat el rol... Seguir llegint
El passat dissabte 15 de gener, el grup de lleure 'Quedem', de la Fundació Catalana Síndrome de Down, va visitar el mercat de la Boqueria per preparar una recepta a la seva aula gastronòmica.  L'activitat tenia com a objectiu que les persones adultes amb Síndrome de Down no depenguin tant de productes precuinats a l'hora de menjar i que puguin preparar plats per ells... Seguir llegint
Ahir, diumenge 16 de gener, va ser el Dia Internacional de la Croqueta! Una tapa que agrada a tothom, petits i grans. Ja tenim l’excusa perfecta per menjar-ne totes les que vulguem! Nosaltres volem celebrar l’efemèride d'aquest plat tant i tant deliciós explicant-vos algunes de les seves curiositats. Primer de tot, per què un dia per a la croqueta? Doncs bé, l’origen d... Seguir llegint
Avui, 13 de gener, se celebra el Dia Internacional Sense Gluten. Aquesta festivitat es commemora des de l'any 2014 per crear consciència a la societat sobre les dietes sense gluten. Per celebrar-lo, us proposem tres receptes delicioses de la mà de tres influencers gastronòmics especialitzats en la cuina sense gluten. En primer lloc, @aletemporini ens duu una recepta d'allò més... Seguir llegint
 Sabies que llancem un de cada tres aliments que produïm, un terç de la producció? Són dades d’Espigoladors, una fundació que treballa per l’aprofitament alimentari de manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible.   Durant la darrera edició de Mercat de Mercats, ens van explicar que és important anar a comprar amb els cinc sentits. I és que a la... Seguir llegint

Pàgines