L'albergínia és una hortalissa de temporada que ofereix un munt d'opcions culinàries delicioses. En coneixeu les seves propietats i trucs per conservar-la i cuinar-la? En aquest article us en donem alguns detalls!
Conté vitamina A, que ajuda al bon estat de la retina i ajuda a mantenir la pell, el cabell i les mucoses; vitamina C, essencial pel nostre organisme perquè intervé en moltes reaccions metabòliques; vitamina B9, que intervé en la producció de glòbuls vermells i blancs i en la síntesi de material genètic.
Pel que fa a minerals, els que hi trobem en major abundància són potassi i calci. El primer és imprescindible per a la transmissió i generació de l'impuls nerviós i l'activitat muscular normal. El segon la seva funció principal és la d'ajudar a mantenir els ossos i dents i també intervé en els processos de coagulació sanguínia.
Quan aneu al mercat a comprar-ne, ja siguin blanques, liles o jaspiades, mireu que siguin fermes i no tinguin marques i que la cua no estigui seca ni enfosquida, ja que podria indicar que s'ha collit massa tard. Per comprovar que no sigui massa madura, podeu prémer-la suaument i que no hi deixi marca.
L'albergínia tendeix a oxidar-se ràpid, per prevenir-ho es recomana ruixar-la amb una mica de suc de llimona. A la nevera acostuma a conservar-se una setmana.
Les albergínies són molt versatils a la cuina, se'n poden fer samfaines, escalivades, mussaques... Des de Cuina.cat ens proposen múltiples receptes per fer amb aquesta hortalissa. Per cuinar-la es recomana, en depèn de quins casos, treure-li l'aigua ja que es tracta d'un producte amb un alt contingut d'aigua.
Afegeix un comentari