Avui us animem a cuinar una recepta molt saludable i senzilla d’elaborar. La crema de nyàmeres del segon volum de la guia-receptari “Temps de mercats”, de Carme Gasull.
La nyàmera és un aliment que, per la seva composició i característiques, ens aporta poques calories i una bona proporció de fibra.
Ingredients (per a 4 persones):
500 g de nyàmeres
1 o 2 porros, depenent de la mida
1 gra d’all
Aigua
Oli d’oliva verge extra
Sal
Avellanes torrades
Elaboració:
1. En una olla amb una mica d’oli, poseu-hi el porro tallat a rodanxes i l’all trinxat. Saleu-los i ofegueu-los durant 5 o 7 minuts.
2. Peleu les nyàmeres, talleu-les a trossos i incorporeu-les al mateix recipient.
3. Cobriu-les amb aigua i poseu-les a bullir amb una mica de sal, durant 20 minuts. Sabreu que els tubercles estan a punt si quan els punxeu estan tendres. Coleu-los.
4. Tritureu-los en una batedora fins que quedi una crema. Rectifiqueu-la de sal, si cal. Si us ha quedat massa espessa, podeu afegir-hi una mica d’aigua i tornar-la a barrejar.
5. Serviu la crema de nyàmeres amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra i un grapat d’avellanes torrades triturades per sobre.
Si us heu quedat amb ganes de conèixer més receptes de temporada, podeu consultar el segon volum de 'Temps de mercats' aquí.
Afegeix un comentari