S’acosta Nadal i els comerços ja es van omplint dels dolços típics d’aquestes festes. Un d’ells, originari d’Itàlia, és el panettone, i a la parada Gourmet Italià, del Mercat de Lesseps, en podeu trobar de tots els sabors imaginables!
La Pia ens ha donat una càlida benvinguda a la seva parada per explicar-nos l’origen i les curiositats del panettone, un dolç fet de massa tipus brioix -elaborada amb farina, llevat, ous, mantega i sucre-, farcit de panses i fruites confitades. Segons la comerciant del Gourmet Italià, la mantega és un ingredient indispensable per donar sabor a aquest dolç.
Els panettones són unes postres originàries del nord d’Itàlia, de la regió de Llombardia, concretament de Milà. Tot i que, tal com ens ha fet saber la Pia, també hi ha moltes pastisseries especialitzades en aquest producte al sud del país com, per exemple, a Sicília.
La Pia, a la seva parada, té tant panettones del nord com del sud d’Itàlia, de gustos molt diversos: pistatxo, pera, fruites del bosc, xocolata, albercoc, mandarina, figues i xocolata blanca, taronja, limoncello… També ens ha explicat que, sovint, els panettones del nord tenen aroma de moscatell, mentre que, els del sud, de zibibbo, un licor típic de Sicília, del sud.
Si voleu acompanyar el panettone tal com ho fan a Itàlia, ho heu de fer amb un vi escumós o un cava dolç. És la combinació perfecta per a les postres del sopar i del dinar de Nadal i per a la nit de Cap d’Any!
A banda dels panettones, amb la Pia també hem descobert el pandoro, un dolç originari de la ciutat de Verona que els italians consumeixen també per Nadal. A Catalunya no és tan conegut, però la Pia en té a la seva parada per donar a conèixer totes les varietats de la gastronomia italiana. El pandoro és més alt i llarg que el panettone, acaba en forma d’estrella i es caracteritza per un color més groguenc al seu interior (a causa del predomini de l’ou i la vainilla) i per estar cobert d’una capa de sucre glace, en lloc de farcit de panses i fruites confitades. Segons la comerciant, és dels preferits dels infants!
Estem segurs que sorprendreu a tots els convidats durant els àpats de Nadal si incloeu entre les postres els veritables panettones italians de la parada de la Pia! A més, per als primers i segons, també teniu propostes d’allò més interessants, com el provolone, les pastes fresques -tallarins, raviolis, espaguetis…-, un ampli catàleg de patés -carxofa, albergínia, tomàquets secs, oliva…-, formatges i embotits, lasanyes, entre altres elaboracions. Aquest Nadal, deixa que l’autèntica tradició italiana entri a la teva cuina!
Podeu contactar amb la parada Gourmet Italià del Mercat de Lesseps trucant al 932854391 o al 662573910. També podeu fer reserves via WhatsApp.
Afegeix un comentari