Ens trobem immersos en els dies previs a les trobades familiars nadalenques. Són moments en què els cuiners i les cuineres casolanes dediquen els seus pensaments a imaginar quin menú oferiran als seus estimats. Si voleu un consell, un dels plats que no pot faltar aquests dies a les nostres taules són les gambes.
Les gambes són un dels aliments més populars d’arreu del món. Si ens preguntem per què, podem trobar una gran varietat de respostes. Per començar, són un aliment força versàtil. Les podem cuinar de moltes maneres: en amanides, tàrtares, cremes, sopes, al forn… I sigui quina sigui la nostra elecció, sempre tindran un gust exquisit. A més, les gambes són una excel·lent font de proteïnes i nutrients, per la qual cosa són perfectes per elaborar una dieta saludable.
Una pregunta freqüent que acostuma a sorgir a l’hora d’anar a comprar-les és la següent: Com és millor comprar les gambes, fresques o congelades? Al Mercat del Carmel, trobem la Peixateria Olga, una peixateria de llarga tradició familiar, on ens ajuden a resoldre el gran dubte. L’Olga ho té claríssim: “Al desembre, congelada”. I a continuació, ens ho explica: “La temporada de gambes és a l’estiu, per tant, no té gaire sentit buscar gamba fresca en aquesta època de l’any. A més, la congelada serà la que ens oferirà la millor qualitat-preu”.
De gamba congelada, els seus clients prefereixen el Gambón Argentino, seguit de la Gamba Roja de Huelva. A la peixateria hi trobarem les dues varietats.
El Gambón Argentino habita en aigües de l’oceà Atlàntic, prové sobretot de les costes d’Argentina, Uruguai i Brasil. En canvi, la Gamba Roja de Huelva la trobem al Mediterrani, i en aquest cas, com el seu nom indica, prové de la província de Huelva.
Tot i que l’Olga ens recomana les gambes congelades per aquest Nadal, si el que preferiu és donar-vos un caprici i comprar gamba fresca, a la seva parada també podreu fer-ho! Allà hi trobarem la gamba de costa, tipus arrossera.
En tot cas, escolliu la gamba que escolliu, l’Olga ens aconsella que per poder gaudir al màxim del seu gust, cuinem les gambes a la planxa. A continuació, us detallem la recepta que va compartir amb nosaltres:
Escalfem una paella amb una miqueta de sal. Seguidament, hi afegim les gambes i les cuinem pocs minuts, vigilant de no passar-nos amb el temps, per evitar que quedin seques. Quan estiguin fetes, les posem en una safata i els hi afegim un rajolí d’oli d’oliva per sobre i una mica de sal Maldon. D’aquesta manera tan senzilla les gambes conserven el seu gust original i queden d’allò més bones!
Afegeix un comentari