Ja ha començat l'estiu, els mesos de calor, les jornades a la platja (atenció amb el sol!) o les excursions per la muntanya. Doncs sigui quina sigui la vostra activitat el que és segur és que necessitareu energia i hidratació. Així doncs, a banda d’anar sempre acompanyats d’una ampolla d’aigua, no oblideu la fruita. Ara us destaquem el meló.
Abans de preparar-vos qualsevol mena de beguda isotònica, mengeu meló. O feu-vos un batut o un liquat. Tot i que el tractem com una fruita, el meló és de la família de les cucurbitàcies (com el cogombre o el carbassó) així que el podeu introduir a la cuina, per exemple, en amanides.
El 80% dels ingredients del meló és aigua i tot i ser dolç no té massa sucres i aporta unes 50 kcal per cada 100 gr. El més important són les vitamines i els minerals que ens aporta:
Vitamina A: molt antioxidant i present sobretot a la varietat Cantalup. La vitamina A intervé en la formació del col·lagen, ossos, dents, glòbuls vermells, i afavoreix l’absorció del ferro dels aliments i la resistència a les infeccions.
Vitamina C: Ens protegeix dels efectes dels radicals lliures així que la necessitem especialment durant l’estiu, perquè és quan estem més exposats al sol. Ja us ho hem comentat... crema de sol i meló!
El meló també conté vitamines del grup B que ens ajuden a aprofitar els hidrats de carboni i minerals com el potassi - ens ajuda a evitar rampes quan fem esport-, el sodi - és de les fruites que en conté més i - o el calci.
A l’estiu cal que estiguem ben hidratats i la millor manera de fer-ho és amb aigua mineral o amb fruites, com la síndria, que són tot aigua. No calen begudes artificials ni amb sucres afegits, sinó un bon tall de meló o de la fruita que més us agradi!
Al mercat sempre és aconsellable que ens el donin madur, que no tinguin la pell massa verda i sobretot que desprenguin una olor dolça. Trobareu diverses varietats, que poden variar en funció de la procedència i els mesos d’estiu:
Meló Groc, Groc canari o Español: ‘
Altres tipus: ‘
Us deixem amb una recepta fàcil i de temporada: sopa de meló freda amb pernil
Afegeix un comentari