Continguts per categoria / etiquetes

Demà es commemora una fruita indispensable en la nostra dieta: la pera! És per això que us duem una sèrie de curiositats sobre aquesta fruita que potser no sabíeu! Per començar, què és el dia mundial de la pera? Doncs, és una celebració d’aquesta fruita quan entra a la temporada alta del seu consum, els primers dies de desembre. Durant tot el mes, es promou el consum i les varietats d... Seguir llegint
S’acosta Nadal i els comerços ja es van omplint dels dolços típics d’aquestes festes. Un d’ells, originari d’Itàlia, és el panettone, i a la parada Gourmet Italià, del Mercat de Lesseps, en podeu trobar de tots els sabors imaginables! La Pia ens ha donat una càlida benvinguda a la seva parada per explicar-nos l’origen i les curiositats del panettone, un dolç fet... Seguir llegint
La Carnisseria Cinta del Mercat de La Concepció de Barcelona fa més de trenta anys que es dedica a la venda de carn, especialment de vedella, de xai i de cabrit. És una de les parades que s’ha adherit al projecte “Comerç Verd”, impulsat per l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), l’Ajuntament de Barcelona i la Federació de Mercats Municipals de la ciutat... Seguir llegint
Ai, el pa… Què faríem sense ell? En mengem quasi cada dia, ja siguin entrepans, per picar, per escurar el plat… Però, heu provat mai de fer-vos-el a casa? És molt fàcil! L’Antonio León, del forn L’Eixample del Mercat de la Concepció, ens explica com. Ens caldrà: - 500 grams de farina panificable - 300-320 grams d’aigua - 1 cullerada de sal (10 grams) - 10... Seguir llegint
Coneixes a algú que detesti la pasta? És impossible! Petits i grans tenen la pasta fresca entre els seus plats preferits a l’hora de seure a taula.  Però a Itàlia, bressol europeu de la pasta, aquest aliment és molt més que una simple exquisidesa gastronòmica, marca un moment de trobada intergeneracional. Es creu que fins i tot la manera de menjar els espaguetis determina el... Seguir llegint
Ja tenim aquí la Fira Mercat de Mercats! Un cap de setmana ple de tallers, xerrades, activitats infantils, hort urbà, comerços de mercat i estands dels restaurants de la ciutat… Una cita ineludible per a tots els barcelonins i barcelonines que torna després de dos anys d’absència. Aquest any, ho fa a la Plaça de les Glòries per acostar-se més a la ciutadania. [video:https://... Seguir llegint
Els cacauets serveixen per a molt més que menjar-los mentre et prens una cervesa o un refresc. La recepta que us portem avui és només una pista de tot el que pots fer amb ells amb una batedora i una mica d'imaginació.  El cacauet és un llegum saborós i econòmic que, només amb l'ajuda d'una batedora o robot de cuina i una mica de manya i paciència podem fer plats molt més... Seguir llegint
Avui, Dia Mundial de l’Ou, volem fer memòria de tots els beneficis que ens aporta l’ou i també proposar-vos un seguit de plats que van més enllà de la truita i l’ou ferrat. Així que, amants de l’ou, prepareu-vos per arremangar-vos les mànigues i passar unes hores a la cuina!   Parlant de les seves propietats, l’ou aporta un alt nivell de proteïnes d... Seguir llegint
 Igual que fas amb l'armari, a la tardor toca canviar de rebost o nevera i dir-li "hola" a aquesta estació de l'any que enamora amb els seus colors i clima. Ha arribat el moment de posar-se les botes amb pomes, magrana, col, bròquil i bolets. El dia 22 de setembre vam entrar oficialment a la tardor. Una estació que durarà fins al 21 de desembre i que ja està canviant... Seguir llegint
Les llavors de carabassa porten tota la vida amb l'etiqueta de ser "pipes de les altres", amb referència a les seves famoses cosines les pipes de gira-sol. Una injustícia que fins ara ha passat de generació en generació i, que avui volem posar fi.Les llavors de carabassa són un excel·lent aliment, sigui com a pica-pica o incorporat a altres plats de menú diari... Seguir llegint

Pàgines