La tradició i l’especialització són la clau de ‘Bolets Petràs’, una parada única al Mercat de La Boqueria on es troben els xefs de renom dels restaurants amb els compradors del dia a dia. Tots vénen al mateix: poder servir als seus plats un producte clau en la gastronomia catalana. Bolets de temporada, sí, però també d’exòtics que els hi arriben de lluny. Sense oblidar els nous sabors de les flors comestibles.
La història d’aquesta família comença fa més de 50 anys a Olesa de Montserrat on els primers Petràs venien pollastres i cargols al mercat del poble. Aleshores, el pare d’en Xavier va decidir fer el salt a Barcelona i va obrir fa 43 anys aquesta parada on venia bolets i cargols.
En Xavier Petràs, el fill petit de la família, ja corretejava per La Boqueria als 14 anys, ara és l’encarregat d’una de les parades especialitzades del mercat. “Els bolets es van unir ràpidament a l’alta gastronomia i avui dia no hi ha cap restaurant que vulgui destacar que no tingui a la carta un plat de bolets de temporada”.
A Mercat de Mercats ens van portar un tros del seu aparador del mercat on vam poder veure moltíssimes varietats de bolets i ens van parlar de com aquestes petites meravelles arriben dels boscos de Catalunya als nostres plats.
Els productes d’en Petràs són un segell distintiu: "Els bolets no passen de moda ja que evolucionen i s’adapten a les noves generacions". Ells fan els seus propis de cultiu aprenent de les tècniques que utilitzen a la Xina. Tenen hivernacles de flors comestibles a Olesa, allà on va començar tot, i perfeccionen les tècniques apreses després d’anys d’investigació: “El nostre és un producte clau i els catalans es tornen bojos pels bolets, el portem dins l’ADN”.
Afegeix un comentari