Font de minerals com el magnesi, el potassi, el calci i el ferro; rics en vitamines com la B1, la B3 i la E; rics en greixos saludables i fibra, amb caràcter antioxidant… Crec que tots sabem de qui estem parlant. Els fruits secs són versàtils, gustosos i molt nutritius, l’acompanyament perfecte per a qualsevol plat i l’aperitiu o el refrigeri ideal per quan ens pica la gana.... Seguir llegint
Amb la calor dels mesos d’estiu, posar-se davant dels fogons es pot convertir en una autèntica tortura. Aprofitant que dissabte va ser el Dia Internacional del Menjar Cru, et portem diverses idees que potser encara no has provat. Segurament pensaràs que és pràcticament impossible anar més enllà d’una amanida o d’un bon gaspatxo, però no és així i avui venim a demostrar-t... Seguir llegint
Tots tenim un bar o una cafeteria on ens sentim com a casa. Aquell local que, a la mínima que et deixen escollir, proposes anar allà. Aquell que penses que caldria donar-li un premi. Ara, la Guia Repsol, a més de ‘Sols’, també atorga ‘Solets’, una nova qualificació per reconèixer els llocs gastronòmics que “ens agraden a tots” i que “... Seguir llegint
Avui, 24 d’agost, se celebra Sant Bartomeu, patró dels carnissers. Existeixen diferents versions del martiri que va patir Sant Bartomeu. Segons Sant Doroteo, aquest apòstol “va donar a conèixer l’evangeli de Sant Mateu als indis, en la llengua que ells parlaven, i va morir crucificat a Albana, ciutat de la regió d’Armènia”. D’altra banda, Sant... Seguir llegint
L’Adriana i la Karina són l’ànima de Merú Bakery, una pastisseria artesanal, inclusiva i sense gluten situada al Mercat del Bon Pastor de Barcelona des del passat mes de juny. Entre el seu ampli catàleg d’especialitats, s’hi troben el massini, el braç de gitano, els pastissos de pastanaga, xocolata i vainilla, el brownie, el red velvet, el tiramisú, els cinnamon rolls i... Seguir llegint
Si hi ha un aliment que agradi a gairebé tothom i que aixequi passions entre els consumidors són les patates fregides. Ja sigui d’acompanyament de qualsevol plat o una gran ració amb ketchup i maionesa per picar, són molt pocs els que s’hi resisteixen. Com també passa amb altres verdures i hortalisses, les patates poden tallar-se de manera diferent segons l'ús culinari que... Seguir llegint
L'estiu i el tomàquet són tan inseparables com Romeu i Julieta, Batman i Robin o les maduixes i la nata. Té tota la lògica del món: aquest fruit brilla durant tota l'estació en gairebé totes les seves varietats, i ens permet elaborar amanides, sopes, farcits i altres meravelles. Però què més podem saber del tomàquet? Quines varietats podem trobar al mercat? Les verduleries s’... Seguir llegint
Segons dades de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, al territori català, actualment el 64% és superfície forestal i, al voltant del 32%, terra utilitzada. Carles Riba, enginyer industrial i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, adverteix que per tal de millorar l'autosuficiència alimentària al territori, caldria doblar la superfície de conreu de 7.800 km... Seguir llegint
L’any 1999 l'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 12 d'agost com el Dia Internacional de la Joventut, una celebració anual que pretén promoure el paper dels joves com a socis essencials en els processos de canvi. I per celebrar aquesta efemèride, farem un recorregut per diferents mercats de la ciutat per descobrir les històries i experiències de joves... Seguir llegint
Sabies que la Boqueria no és només un mercat de Barcelona? I és que els mercats de Barcelona i la cuina catalana fan la volta al món. Una prova d’això és la obertura del restaurant Boqueria a Chicago, situat al districte de Fulton Market. Es tracta d’una animada cadena de bar de tapes inspirada en els àpats i l’animat ambient que envolten al famós mercat barceloní que ja... Seguir llegint