En el marc de la fira Mercat de Mercats, celebrada del 21 al 23 d’octubre de 2022 a la plaça de les Glòries, Jordi Castany, brand ambassador de Royal Bliss, va liderar un tastet de les begudes de la marca i ens va ensenyar a preparar el còctel ideal pas a pas.
A l’inici de la sessió, vam tastar diferents mixers de Royal Bliss -Yuzu, Berry, Ginger Ale, Orange i Lemon- tal com ens va explicar en Jordi: “Primer el nas i després la boca”.
El mixer que més va agradar va ser el Berry i, per tant, el Jordi la va escollir per elaborar el còctel. Us ho expliquem par per pas:
- Triar una vaixella ampla, en què hi càpiga bé el destil·lat, el mixer i el gel (és important no fer-ho en un got de tub).
- Pel que fa a la quantitat de gel, en Jordi ens recomana posar al got tot el gel que hi càpiga, ja que si, per exemple, només en posem dos, és més fàcil que es desfaci molt més ràpid. També és important escollir un gel compacte. En aquest cas, en vam posar dues unitats.
- Després, refredem la copa remenant el gel contra el got amb una cullera imperial. Sobretot és essencial fer-ho quan acabes de treure el got del rentavaixella. Quan el got estigui entelat, voldrà dir que ja està fred.
- Reservem el gel i agafem un altre got on hi posarem un grapat de gerds.
- Amb un jigger (el mesurador que s’utilitza per als còctels) calcularem les quantitats de destil·lat i de mixer. Ha de quedar equilibrat.
- Posarem 5 cl de ginebra al got amb els gerds, ho matxuquem tot per macerar-ho bé i ho deixem reposar 15 minuts. D’aquesta manera, la ginebra guanyarà un suau sabor a gerd.
- Pel que fa a la copa amb els gels, traurem l’aigua restant (que ja s’ha començat a desfer) amb un streiner (colador).
- Després, colem el macerat (ginebra i gerds) dins del got amb el gel.
- Ara només falta incorporar-hi el mixer! Perquè no perdi la carbonatació i cuidar la bombolla, utilitzem una cullera imperial per conduir-lo per l’espiral. En Jordi ens recomana que la cullera estigui quieta i recta.
- Per acabar, perfumem la copa amb una pell de llima i la incorporem a dins. Ens aconsella també no afegir el suc de llima perquè no prengui el sabor al combinat.
Si encara vols aprofundir-hi més, pots recuperar la sessió gravada durant la fira per no perdre’t res!
I ara que ja ets un expert, t’animes a preparar un còctel de primera?
Afegeix un comentari