Esteu confinats? Avorrits? Voleu menjar de primera, però no podeu anar a un restaurant? No patiu, perquè us portem la solució: el microones! Tot i que la primera idea que ens passa pel cap és que només serveix per reescalfar el sopar d’ahir, hi podem cuinar uns plats ben bons!
Avui, de la mà de Lékué, us proposem un menú d’allò més deliciós: pasta amb salsa bolonyesa, peix amb verdures, i per acabar… gelatina de iogurt!
(Es recomana preparar aquestes receptes amb l’estoig de Lékué)
Salsa Bolonyesa al microones
Necessitarem:
- 50g de carn picada
- ½ albergínia
- 4 cullerades de salsa de tomàquet
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge
- Sal
- Pebre
- Orenga
En primer lloc, trossegem la carn picada i tallem l’albergínia en daus petitons.
Introduïm la carn i l’albergínia a l’estoig, ho amanim i ho cuinem al microones durant dos minuts a màxima potència (800W).
Un cop passats els dos minuts, hi posem el tomàquet i orenga i ho cuinem un minut més.
Barregem i ja ho podem servir. Amb espaguetis sempre queda bé!
Peix amb verdures
Necessitarem:
- 1 filet de peix blanc (100 grams)
- ½ tassa de pèsols congelats
- ½ carabassó
- ½ cullarada de mantega
- ½ llimona
- Sal
- Pebre
Tallem el peix a tires, l’amanim i el posem a l’estoig. Hi posem també els pèsols i el carabassó tallat a daus, i ho cuinem durant 2 minuts a màxima potència (800 W).
Un cop cuit, ho ruixem amb la llimona i afegim la mantega trossejada.
Ho remenem bé, que es barregi tot, i llest!
Gelatina de iogurt
Necessitarem:
- ½ mango gran (uns 150 g), o bé alguna altra fruita triturada
- 50 g de sucre
- 10g (5 fulles) de gelatina neutra
- ½ litre de iogurt natural cremós
- 50 ml de nata per muntar
Posem la gelatina en remull en aigua freda durant 5 minuts.
Escalfem la nata i el sucre en un pot i afegim la gelatina
Aboquem la barreja en un motlle de silicona, els introduïm al congelador i ho deixem unes 3 hores, com a mínim.
Quan ho vulguem servir, ho podem decorar amb fruites o fulles de menta.
Per cert, sabíeu que l’origen del microones prové de la Segona Guerra Mundial? Uns científics britànics van crear un aparell d’ones magnètiques que, acoblat amb un radar, els permetia detectar i localitzar els bombarders alemanys abans que arribessin a Gran Bretanya! Després de la guerra, accidentalment es va descobrir que també podia fer-se servir per escalfar aliments. A partir del 1947 es va començar a comercialitzar, i la resta ja és història!
Afegeix un comentari