El passat 29 de juny va tenir lloc una taula rodona sobre el futur de les botigues online als mercats organitzada per Fica't. En aquest sentit, hi van participar diversos ponents relacionats amb el món del comerç i els mercats que van donar afirmació a la pregunta, però amb alguns matissos.
Oriol Safont, paradista del Mercat de Cardedeu, va posar de relleu els canvis que s'havien originat els darrers deu anys pel que fa als processos de compra i als clients. "Ja no som simplement paradistes, sinó que oferim solucions als problemes dels clients i clientes" davant la manca de temps o la vida accelerada, va comentar Safont.
Pel que fa a Xavier Moreno Antolinos, cansalader i xarcuter, va explicar que ja en l'època dels seus pares ja rebien comandes "de diferent manera, sí però comandes igual". També va defensar que les botigues online són un bon aliat dels mercats municipals i que "la diferència entre comprar a Amazon i els mercats és la confiança" ja que dels mercats saps perfectament que t'arriba directament del teu paradista de confiança.
Òscar Martín, cap del Departament d'Innobació i Projectes de Mercats de Barcelona, va afirmar que "la digitalització ha vingut per quedar-se als mercats" i que dins del mal que ha causat la covid-19, aquesta ha afavorit que molts paradistes trenquin la barrera de la digitalització i es posin les piles.
"La digitalització no és un enemic, sinó un aliat. De fet hauríem de tenir por de no ser-hi", així ho va dir el cap de l'Oficina de Fires i Mercats de la Diputació de Barcelona, Xavier Torrent, i va defensar la digitalització dels 91 mercats de la província de Barcelona. També, va explicar que a finals de juliol, la Diputació llançarà una línia de subvencions basada en: plataforma de venda online, sistemes de control d'aforament i sistemes de control sanitaris.
Per últim, Marta Raurell, representant del CCAM, va defensar plenament el fet que els mercats municipals necessiten un canal de venda online argumentant "l'alimentació abans de la covid-19 en canal de venda online representava un 1,7% de tot, durant el confinament ha arribat al 10% però segons els nostres càlculs ens quedarem al 3-4% del total".
Afegeix un comentari