Tots coneixem la dita que la pastanaga és bona per la nostra vista... però a més, aporta una gran sèrie d'altres propietats que són beneficioses per al nostre organisme. Les coneixeu? A continuació us en expliquem algunes d'elles.
És un dels aliments que conté més betacarotè (provitamina A) que afavoreix els problemes de vista nocturns a més de mals i infeccions d'oïda. Aquesta verdura també destaca pel seu alt contingut en silici, mineral que aporta un paper important en el metabolisme del calci i que enforteix el teixit connectiu. Pel seu alt contingut en betacarotè, ajuda a la pell perquè protegeixi del sol, estimulant la producció de melanina, es tracta de la verdura autobronzejadora per excel·lència.
A més, les pastanagues exerceixen un efecte antiinflamatori sobre les mucoses i per tant, ajuda a diversos problemes de pell. També és diurètica i estimula l'eliminació de residus i ajuda als ronyons. També combat la indigestió, inclosa la cremor d'estomac.
Per últim, cal destacar que si es menja crua, ajuda a millorar l'estat de les dents i les genives, en especial en el cas dels més petits de casa.
A l'hora de cuinar-la, per preservar millor les seves vitamines, es recomanen coccions suaus (al vapor) o ràpides com un saltat o lentes i a foc baix, com un estofat a l'hivern. Aquí us deixem una meravellosa recepta que ens proposen des del programa Cuines amb aquest producte.
Afegeix un comentari