Avui, últim dia de la novena edició de Mercat de Mercats, ha estat tot un èxit. L'accés a la fira encara era tancat i la gent ja passejava pels voltants d'aquesta. Hem pogut gaudir d'un dia assolellat i com sempre, ple de gastronomia, xerrades, producte de proximitat i coneixement.
Són molts els que actualment passegen pels mercats de la ciutat per parlar amb els paradistes i fan fotos dels meravellosos productes que hi troben per penjar-les a les xarxes socials o als seus blocs. És per això que avui, de bon matí, a l'aula de mercat de la fira hi ha tingut lloc la ponència "Menys influencers i més comunicadors #demercats". En aquesta, quatre blocaire fans dels mercats ens han guiat sobre com ha de ser la comunicació que es transmet des dels mercats, com ho fan ells i el que més els agrada de fer-ho. Molt interessant!
Les ponències dels artistes de mercat han començat abans avui. A les 12 del migdia ha estat el torn del Marc Flotats dels Encants-Fira Bellcaire. El paradista amb la seva ponència "Els Encants per dins", ens ha explicat el funcionament de les subhastes als Encants i els criteris qe segueixen els paradistes a l'hora de triar objectes per la seva parada. Ens ho hem passat realment bé quan el paradista ha explicat que un dels objectes més curiosos que havien arribat a la seva parada eren uns cabells de monja del segle XIX.
Tot seguit ha estat el torn de la Maria Masclans, del Mercat de Sant Antoni que ens ho ha explicat tot sobre el bacallà, el peix que tracta ella dia a dia a la seva parada. Al final de la seva ponència, tots els assistents han tingut el seu moment de preguntes i han pogut tastar els deliciosos bunyols de bacallà de la parada Masclans Orígens.
Un dels actes més destacats de la jornada d'avui ha estat a l'Aula de Mercat, durant la ponència "El debat magistral, 4 grans restaurants de mercat". L'Alex Marugán del restaurant Tres por cuatro del Mercat de Torrijos de Madrid, el José Vicente del restaurant Habitual by Ricard Camarena del Mercat de Colón de València, el Jorge Ochoa del restaurant El Mercao del Mercat del Ensanche Tafalla de Pamplona i el Quim Marquez del restaurant El Quim de la Boqueria del Mercat de la Boqueria ens han parlat dels seus restaurants. Els cuiners han destacat els avantatges de treballar en un restaurant en un entorn com el mercat i de la importància de disposar de producte de proximitat directament de les parades. Gràcies als quatre grans genis de la cuina de mercat pel gran debat que ens heu oferit. L'aula era ben plena i tots ho hem gaudit molt!
La ponència ha finalitzat just a l'hora de dinar. Les parades de tapes de mercat i de restaurants de la ciutat eren plenes de cua. Passejar per allà feia venir salivera a qualsevol. Les taules eren ben plenes i els assistents gaudien del sabor de cadascuna de les elaboracions amb amics o família.
A les 17 hores hem tornat a reprendre les ponències dels artistes de mercat. El primer ha estat el Jordi Cuevas del Mercat de la Concepció, que ens ha parlat dels bolets. El paradista ens ha donat trucs i consells sobre com escollir-los, conservar-los i cuinar-los.
Qui ha tancat les ponències dels artistes de mercat ha estat la Yolanda Casternado del Mercat de la Concepció. La Yolanda ha posat de relleu la importància de menjar xai i les noves maneres de cuinar aquest tipus de carn. Ha estat tot un plaer escoltar la paradista i aprendre de l'experta!
Ha estat un Mercat de Mercats molt intens, on hem pogut saborejar tapes delicioses dels paradistes i cuiners, on hem après un munt dels artistes de mercat i de les ponències que s'han fet a l'aula i sobretot, estar envoltats d'un ambient immillorable. Ja ha acabat la fira i tornem a tenir ganes que sigui l'any que ve per tornar a viure-la! Per moltes més edicions de Mercat de Mercats.
Afegeix un comentari