Estem davant una hortalissa refrescant i molt versàtil a la cuina. El carbassó és tot aigua (95%) i per això ens ajuda a hidratar-nos en aquests mesos d’estiu.
Familiar directe de la carbassa i el cogombre, ell també és ric en antioxidants, vitamina C que s’aprofita sobretot quan el mengem poc fet o cru, vitamina B9 (àcid fòlic) que ens ajuda amb la creació de glòbuls blancs i vermells i betacarotè i potassi i magnesi que ens ajuda a equilibrar l’aigua del nostre cos i amb el bon funcionament dels intestins, músculs i nervis. I atenció perquè el carbassó és de les hortalisses que més luteïna conté i... què fa en el nostre cos? Doncs ens ajuda a protegir les cèl·lules de la retina i per tant, redueix el risc de cataractes o degeneració de l’ull.
Fins aquí, tot són avantatges oi? El carbassó, del qual també es menja la seva flor, té propietats diürètiques i és molt fàcil de digerir. Com hem dit, no cal cuinar-lo sempre sinó que el podem menjar cru. En tot cas, fer-lo al vapor o a la brasa, també ens assegura mantenir les seves propietats i potenciar el seu sabor suau.
Hi ha un munt de receptes saludables (com aquesta de la Cuina del Ninot) on el carbassó és l’ingredient principal, però també es pot afegir als plats com a complement.
Aquí et proposem algunes idees que podràs trobar en aquest bloc perquè l’incorporis a la dieta o segueixis introduint-lo als teus plats de manera senzilla. Recorda que tallat cru en làmines fines amb oli d’oliva verge extra, sal i pebre (o amb pesto casolà) és una refrescant manera de menjar-lo com a primer plat. Si el cuines, recorda que s’ha de coure poc perquè sinó es pot tornar amargant i perdre tota l’aigua que conté.
Afegeix un comentari