Amb la tardor ja aquí, els mercats es comencen a omplir de colors marrons, taronges i vermells, i enmig de tot això, hi trobem les carbasses. Es tracta d'un producte que ens permet elaborar diversos plats de tardor i hivern i més, ens aporta un gran valor nutritiu. Voleu saber-ne més?
És un aliment rehidratant ja que te molta aigua - aproximadament un 90% - i és abundant en vitamina A que intervé en el procés de la visióo, el bon funcionament de mucoses, pell, creixement dels ossos, reproducció i sistema immunitari; vitamina C que, entre d'altres coses, és un antioxidant molt potent; i vitamina B6 que és essencial per al bn funcionament del metabolisme i ajuda a desintoxicar el fetge. La carbassa també conté diversos minerals com manganès i coure.
Per cuinar la carbassa es recomana coure-la al vapor durant uns 15 minuts per tal d'evitar perdre la vitamina C. Es pot menjar de moltes maneres: crua, cuinada al vapor, bullida, estofada, al forn... i és protagonista de diversos plats! Us deixem una recepta de Cuina.cat de sopa de carbassa amb llagostins i ou que no us deixarà indiferents.
Afegeix un comentari