Amb l’arribada de la tardor sovint el que ve més de gust és jeure a la vora del foc amb una papereta ben plena de castanyes. Són un fruit sec que acostumem a menjar torrat i les podem cuinar al foc, al forn, o inclús al microones.
Les castanyes, a més de ser boníssimes, aporten una sèrie de propietats molt beneficioses pel nostre organisme. Compten amb un alt contingut de fibra, proteïnes i hidrats de carboni, sent així una font d’energia notable i un aliment adequat contra l’estrenyiment. A més, posseeixen una sèrie de minerals – fòsfor, calci i magnesi – que ajuden al manteniment dels ossos i les dents.
A causa del seu gran contingut d’aigua, les castanyes són un dels fruits secs amb menys calories i segons diversos estudis, se’ls atribueix també propietats antiinflamatòries i reconstituents vasculars.
Aquest producte el podem trobar fins a finals de desembre i et recomanem que quan vagis al mercat a comprar-ne triïs aquelles que són grosses, que pesin, i que no tinguin talls ni taques, que mantinguin la brillantor.
Pel que fa la seva conservació, les castanyes es poden mantenir en bon estat fins a un mes a la nevera. Si el que t’interessa és conservar-les més temps, pots congelar-les fins a sis mesos amb l’escorça, sempre amb un tall prèviament fet perquè a l’hora de cuinar-les posteriorment no explotin si no han estat descongelades. Et recomanem no guardar-les en bosses de plàstic, ja que es poden rovellar.
Afegeix un comentari