Els fruits secs són un aliment i una font d’energia molt apreciats, i també una font de nutrients tant per humans com per animals. Aquest aliment s’utilitza a la cuina, com a aperitiu, crus, germinats, torrats… Són un aliment molt integrat al nostre dia a dia, i cada vegada els consumim més degut a les seves propietats beneficioses per la salut.
En podem trobar de molts sabors i formes, des d’avellanes, ametlles, nous, cacauets, pinyons, pistatxos, anacards, pipes… Tots hem provat un fruit sec alguna vegada, però realment coneixem tot sobre aquestes petites delícies que tant agraden?
El seu nom (“fruits secs”) prové de la seva composició natural, ja que tenen un 50% menys d’aigua. Neixen de les mateixes plantes i cultius i, algunes vegades, porten afegits en la seva composició per intensificar aromes i sabors, com el sabor a mel.
Ens proporcionen un munt de propietats beneficioses per a la salut. Són un aliment molt enèrgic, ric en calci, grasses i proteïnes, i contenen vitamines i àcids grassos omega 3, que ajuden a reforçar el nostre sistema immunitari.
A més, els aliments amb alt contingut en fibra, ajuden a la pèrdua i el control de pes. Els fruits secs tenen una gran quantitat de fibra, per la qual cosa beneficia al funcionament de l’organisme i metabolisme. Menjar fruits secs produeix sensació de sacietat, i per això és un complement ideal per picar entre hores!
Al Mercat de la Boqueria podem trobar Vidal Pons, on en Daniel ens explica que porten 4 generacions al capdavant, i ofereixen tota classe de fruits secs, assecats de forma no agressiva i naturals. També podem trobar fruita deshidratada i confitada, entre d’altres. Els fruits secs tenen calibres (mides), i a Vidal Pons estan especialitzats en calibres grans i de qualitat.
En Daniel ens recomana un bon pesto amb pinyons del país. Només necessiteu pinyons, alfàbrega, oli, sal, un gra d’all i formatge parmesà. Triturar-ho i barrejar-ho tot bé, i llest!
Ara, només et queda preparar-te una bona pasta al pesto!
I si no, els fruits secs són molt utilitzats a la cuina i gastronomia de tot el món, i tens moltes altres opcions per utilitzar-los com amb amanides, postres, aperitius, guisats... Així que si t’animes, els millors fruits secs per fer servir a la cuina són els cacauets, les ametlles, les pipes i els pinyons, tot i que sempre pots innovar i provar sabors nous!
Afegeix un comentari