Avui, 13 de gener, se celebra el Dia Internacional Sense Gluten. Aquesta festivitat es commemora des de l'any 2014 per crear consciència a la societat sobre les dietes sense gluten.
Per celebrar-lo, us proposem tres receptes delicioses de la mà de tres influencers gastronòmics especialitzats en la cuina sense gluten.
En primer lloc, @aletemporini ens duu una recepta d'allò més original: un cheesecake de tomàquets sense gluten. Per la base utilitza galetes salades sense gluten i mantega, pel farcit formatge crema i parmesà, crema, ous, sal i pebre negre i, finalment, per la cobertura, tomàquets xerri, oli d'oliva, vinagre balsàmic, comí, all, sal, pebre negre i fulles d'alfàbrega. Podeu consultar els passos a seguir a la seva publicació.
Si ets un apassionat dels pancakes, també els podràs preparar sense gluten! Necessitaràs ous, mantega, llet, sucre, farina sense gluten, llevadura, vainilla i xantana. Un cop elaborades, les pots banyar amb xocolata amb salsa de caramel. Un esmorzar de 10 de la mà de @postressinglu! Aquí pots consultar tota la recepta.
Per últim, una recepta d'allò més saludable i senzilla, però no menys deliciosa! @singlutenycongracia ens proposa una crema de xampinyons amb encenalls de pernil serrà. Només et faran falta xampinyons, ceba, all, porro, cúrcuma, pernil serrà i crema de trufes. Mira el vídeo i atreveix-te a preparar-la!
A Merú Bakery, al mercat de Sant Andreu, hi trobareu una àmplia varietat de postres sense gluten -brownies, carrot cakes, cheesecakes, coulants...- que us demostraran que els dolços sense gluten són igual de deliciosos!
Afegeix un comentari