A l'estiu un tall de meló és un bon aliat pels seus efectes refrescants i el seu gust suau. Tant si anem de pícnic a la muntanya o a la platja, el meló sempre és una bona idea contra la calor. Els melons són producte de temporada i en trobem als mercat durant els mesos d'estiu. Aquí t'expliquem alguns dels nutrients beneficiosos que contenen pel nostre organisme i algunes recomanacions per quan aneu al mercat a comprar-ne.
Els melons contenen vitamina A, C i algunes del grup B. El contingut de vitamina A dependrà del pigment taronja que hi hagi a la pell, com més intens sigui, més concentració. Aquesta vitamina intervé en la formació de col·lagen, ossos, dents, glòbuls vermells i afavoreix l'absorció del ferro dels aliments i la resistència a les infeccions.
La vitamina C ens ajuda a protegir-nos de l'exposició solar, sobretot a l'estiu. El meló conté quantitats significatives d'aquesta vitamina, similar a la de les mandarines. Per acabar, les vitamines del grup B, que són essencials per aprofitar els hidrats de carboni per part del sistema nerviós.
Els melons contenen també minerals, com poden ser el potassi, el sodi i calci. El potassi ens ajuda a regular el balanç d'aigua del cos i també en el bon ritme cardiac i el bon funcionament del sistema nerviós. El sodi ajuda a la regulació d'electròlits, de l'aigua i la contracció muscular. I per últim, el calci, essencial per mantenir els ossos i dents i alhora, intervé en els processos de coagulació sanguínia.
A l'hora d'anar al mercat i escollir-ne un, hem de tenir en compte que tingui una pell sana, sense cops ni zones toves. També ha de ser pesant i ferm al tacte. També és important que faci olor i que el copoll estigui sec i tallat.
Afegeix un comentari