Avui, 6 d’octubre, és el Dia Mundial de les Llavors de Carabassa! Són un producte poc consumit i poc conegut, però molt saludable. Aquestes llavors tenen propietats nutricionals i medicinals molt beneficioses per al nostre cos!
La carabassa l’associem a la festa estatunidenca de Halloween, i és que aquest aliment prové del continent americà. Actualment, però, països com l’Índia o Grècia són els que més utilitzen les llavors de carabassa en la seva gastronomia.
Aquestes llavors han sigut utilitzades per les seves propietats dietètiques i medicinals des de fa milers d’anys, fins i tot es parla que ja es coneixien l’any 7000 a.C., segons han trobat diversos arqueòlegs en tombes de Mèxic. Els asteques i els maies ja veneraven les llavors de carabassa com una font nutritiva essencial.
En comparació amb altres fruits secs i llavors, les llavors de carabassa són un dels aliments vegetals més nutritius. Aporten a l’organisme una gran quantitat de vitamines, minerals i nutrients, com la Vitamina A, C, D, K, Omega 3 i 6, Calci, Fòsfor, Potassi, Ferro, Magnesi, Sodi i molts més!
Per altra banda, menjar llavors de carabassa té un munt més de beneficis, com per exemple:
-Afavoreix l’eliminació de paràsits intestinals
-Redueix el colesterol en sang
-Equilibra la pressió arterial
-Ajuda a tractar l’acne i altres problemes de la pell
-Millora la circulació sanguínia
-Ajuda a reduir el sucre en sang
-Evita la retenció de líquids
I com es consumeixen les llavors de carabassa?
Les llavors es poden menjar senceres o bé processades (així és més fàcil la seva digestió). Però sobretot és important consumir-les crues! Si les torres, perden gran part dels seus nutrients.
A continuació us compartim una senzilla recepta de llet vegetal a partir de llavors de carabassa:
INGREDIENTS:
-1 pessic de sal
-Mel d'abelles (5 g)
-2 gots d'aigua (500 ml)
-½ culleradeta de canyella o essència de vainilla (2 g)
-4 cullerades de llavors de carabassa torrades (40 g)
ELABORACIÓ:
-Introduir tots els ingredients a la batedora, excepte la mel d'abella.
-Batre durant 1 minut, afegir-hi la mel i colar-ho.
-I llest! La pots beure com més t’agradi, freda o calenta.
Afegeix un comentari