La salut i la nutrició entren a l’Espai Cuina’m de la mà dels professionals de l’Hospital San Rafael
L’Espai Cuina’m, dins el Mercat de la Vall d'Hebron, ha estat el punt de trobada entre els professionals de la salut i el públic general interessat en saber una mica més de la relació entre el menjar bé i tenir bona salut. Els encarregats no només de donar les explicacions, sinó també de cuinar han estat el Dr. Àlex Pasarin, cap del servei de Rehabilitació de l’Hospital... Seguir llegint
Quan en Joan va pensar en fer alguna cosa per ajudar els altres, mai s’hagués imaginat en com de gran es faria la seva associació “Llibre Solidari” on la literatura es posa al servei dels ciutadans i les accions solidàries. Uns llibres que ajuden moltes persones i apropen la cultura a diversos indrets, entre ells, els nostres mercats.Fa sol, la primavera despunta i no hi ha un... Seguir llegint
A hores d’ara segur que ja saps com d’important és introduir la fruita a la teva dieta diària. No serem els primers que t’expliquin les virtuts que tenen les fruites i els vegetals per l’organisme, però sí volem remarcar la importància de l’aigua que ens aporten els vegetals i les fruites de temporada.En el Dia Mundial de l’Aigua, a banda de recordar la... Seguir llegint
Com si de l’inici de les rebaixes es tractés, el Mercat de l’Estrella, a Gràcia, va voler fer un compte enrere abans d’obrir portes en la seva 3a nit de tapes. Dins el mercat es respiraven nervis, com qui espera convidats i vol que tot estigui perfecte, net i polit i sobretot, amb el menjar preparat per servir.Els comerciants s’afanyaven a tenir-ho tot a lloc i... Seguir llegint
L’exposició ‘Born. Memòries d’un mercat’ obre les seves portes després de 12 anys d’una intensa tasca de documentació. Aprofitem l’avinentesa per parlar amb en Manel Guàrdia, un dels comissaris de la mostra. Un dels objectius de l’exposició és recuperar la memòria del Born com a mercat central i per fer-ho els comissaris s’han hagut de documentar... Seguir llegint
Sempre s’ha dit que som el que mengem. I que així com ens alimentem, així reacciona el nostre cos (per dins i per fora) i evoluciona. Doncs fem un pas enllà i parlem de com el que mengem també afecta al planeta. Segons s’ha demostrat, a major nombre de gent que s’alimenta millor, menys malbaratament i menys emissions de gas.No ho diem nosaltres, sinó un estudi dut a terme per... Seguir llegint
Aquest any el Tradicionàrius apropa la música tradicional folk en diferents escenaris de Catalunya. Enguany celebra el 30è aniversari i entre les actuacions, se n’han fet dins els mercats de Barcelona.Fins al juny alguns mercats s’omplen de música tradicional per donar a conèixer aquest estil de música que parla de tradicions amb lletres directes i molt de ritme. El passat mes de... Seguir llegint
Aquests dies el Centre Fabra i Coats exhibeix un seguit d’intervencions sota el nom “Desbordar la Cultura” que es van dur a terme al mercat de Sant Andreu on es reflexa el dia a dia del mercat i el seu passat històric. Però no pretén ser una exposició per parlar només del passat, sinó de com es viu avui dia el mercat, com hi interactuen els veïns i veïnes i com és el mercat com... Seguir llegint
Quin millor dia per anar a conèixer un mercat que el mateix dia del Dijous Gras!Per començar, us diré que m’acabo d’incorporar al departament de Comunicació de l’Institut de Mercats i que esperava amb ànsia una sortida sobre el terreny. Tants dies de feina davant l’ordinador amb el meu amic Excel i el meu amic Word... i de cop, em trobo amb la vertadera gent del... Seguir llegint