Continguts per mes

Arriba l’època de l’any amb més #postureo per minut: l’estiu. Per això, avui us venim a parlar d’una de les fruites amb més estil i elegància: l’alvocat, el superaliment perfecte per elaborar plats visuals, plens de vida i alegria. Clarament, l’alvocat és la nova blogger de moda. Es tracta d’un producte trendy, ideal per a les torrades del teu... Seguir llegint
Quants dies dura el bacallà dessalat a la nevera? Quina part del bacallà és la més melosa? De què depèn el temps necessari per dessalar el bacallà? La Xarxa d’Intercanvi de Coneixement dels Mercats (XIC) té per objectiu compartir amb els ciutadans el savoir faire dels treballadors dels mercats de Barcelona. El programa d’avui, per exemple, descobreix els secrets d... Seguir llegint
Per si no ho sabíeu, el dia 29 de juliol se celebra el Dia Mundial de la Lasanya, un plat tradicional italià conegut i estimat arreu del món! La paraula “lasagna” prové del mot grec “lasanon”, que es refereix al recipient en què s’acostumava a cuinar aquest plat, que després va ser tallat en tires llargues i amples i va passar a anomenar-se “lagum”. Fins... Seguir llegint
Els mercats de Barcelona estan sumits en el caos més absolut… Tots els rellotges dels mercats han deixat de funcionar i només se senten crits i corredisses amunt i avall… Aquest és l’escenari que planteja el programa educatiu Mengem sa, Mengem de Mercat de Mercats de Barcelona en l’Scape Room virtual El rellotger, un nou repte destinat als infants, que hauran de recórrer... Seguir llegint
Una de les fruites estiuenques per excel·lència són les cireres. Aquesta fruita estacional, de color intens i amb pinyol, és atractiva tant per la seva estètica com pel seu gust. Dolça, carnosa i refrescant, té molts nutrients i un poder antioxidant que genera molts beneficis per la nostra salut.  La cirera és el fruit del cirerer, un arbre de la mateixa família botànica que... Seguir llegint
L’any 2020 serà recordat com un any en què les persones van activar la seva capacitat de resistència i d’iniciativa per fer front a la pandèmia de la Covid-19 i superar els seus terribles efectes sobre la salut, l’economia, la vida social i la cultura. Durant aquests mesos difícils, el comerç de proximitat i els mercats de la ciutat van estar al peu del canó, evidenciant com mai... Seguir llegint
El menjar es relaciona amb l’art de moltes maneres. Un exemple és l’exposició Agrilogística que fins al 5 de setembre es pot visitar de forma gratuïta a la Capella de l’Antic Hospital. El visitant se situa a l’interior d’un hivernacle des del qual contempla una instal·lació arquitectònica, sonora i visual on l’artista Gerard Ortín explora els... Seguir llegint
Què tenen en comú la ceba, el cogombre, el tomàquet i els pebrots? Totes elles son fruites i hortalisses d’aquesta temporada, i aquest mes de juliol les podrem trobar en el seu màxim esplendor als mercats de Barcelona per preparar receptes saludables i delicioses. Així doncs, aquests productes es poden combinar de diferents maneres i formes, com amanides o cremes, però n’hi ha una de molt... Seguir llegint
Fer un dorayaki no és una cosa senzilla, però els nens i nenes que participen en el Casal de Cuina que es fa al mercat del Ninot durant els mesos de juliol i setembre s’atreveixen amb això i molt més. Avui faran per esmorzar aquesta mena de pancakes que farciran amb una barreja d’avellanes i cacau pur que endolciran amb dàtils. Els guia en aquesta aventura l’Anna de Polo,... Seguir llegint