“Els pescadors són els pagesos del mar”. Avui és el Dia dels Pescadors, i hem volgut parlar amb la Montse Catalán, filla i neta de pescadors i propietària de la parada ‘Montse i Sònia’ del mercat de la Barceloneta.
“Hi ha peixos de proximitat que no els coneixem i que són una passada”. Per això és important tenir un peixater o peixatera de confiança sincer i noble que et recomani el millor producte.
Un d’aquests és la bròtola, un peix molt similar al rap que hi és gairebé tot l’any als mercats. És molt més econòmic que el rap, i queda boníssim a la planxa o arrebossat pels nens.
La canana, cosina germana del calamar, tampoc és gaire coneguda. Per diferenciar-los, ens haurem de fixar en les aletes i en el color de la pell - la de la canana és més marroneta -. "Amb la canana us quedaran uns arrossos i unes fideuades per llepar-se’n els dits!".
Un altre desconegut és el cranc de gamba, similar al llamàntol o la nècora però més barat, i amb el que es poden preparar per exemple una sarsuela de peix o una paella.
La Montse ens recomana preguntar sempre l’origen del peix, si és d’aquí o de fora, si està congelat o no… I sobretot, recordar que no sempre el més car és el més bo!
Afegeix un comentari